Довгоочікуваний навчальний посібник вже в бібліотеці!

Сади і парки відіграють надзвичайно важливу роль в житті сучасних міст та інших населених пунктів, адже вони покращують умови для життя і відпочинку містян.
Однак, самі, будучи живими об’єктами, з часом старіють, хворіють, руйнуються і гинуть. Тож потребують заходів, спрямованих на збереження, а за необхідності відновлення. На сьогодні  це є надзвичайно актуальним і водночас складним завданням і відповідно потребує ретельного вивчення.

Понад рік автори Роман Богданович Дудин (Національний лісотехнічний університет України), Роговський Сергій Володимирович, Крупа Наталія Миколаївна (Білоцерківський національний аграрний університет) працювали над навчальним посібником «Консервація, реставрація та реконструкція садово-паркових об’єктів», який нещодавно вийшов з друку.

Дудин Р.Б., Роговський С.В., Крупа Н.М. Консервація, реставрація та реконструкція садово-паркових об’єктів : навчальний посібник. – Львів : Новий світ-200, 2021.- 258 с.

У навчальному посібнику викладено основні завдання і методи відновлення парків-пам’яток садово-паркового мистецтва, подано сучасну класифікацію парків, описано порядок проведення передпроектних досліджень у паркових насадженнях, а також сучасний стан насаджень старовинних парків. Відповідно до нормативних вимог, наводиться склад, порядок розроблення і зміст проектно- кошторисної документації. Описано технологічні аспекти консервації, реставрації та реконструкції паркових насаджень.
Університет придбав навчальний посібник для вивчення навчальної дисципліни «Реконструкція та реставрація садово-паркових об’єктів» бакалаврами та магістрами спеціальності «Садово-паркове господарство». Проте  видання може стати в нагоді і аспірантам, і студентам інших спеціальностей  так, як містить багато цікавої інформації  щодо історії паркобудівництва в Україні, починаючи з далеких часів і до сьогоднішнього дня.

В день отримання замовленої  партії  у відділ  комплектування  та наукової обробки  завітали автори  С. В. Роговський і Н. М. Крупа, разом з бібліотекарями оглянули свіжо виданий посібник, розповіли деякі моменти його написання та видання.

Навчальний посібник, після наукової обробки, вже переданий на абонементи галузевого відділу бібліотеки, де викладачі та студенти можуть отримати його в користування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *