За фаховістю до скарбниці знань

Щорічно, на початку навчального року наукова бібліотека Білоцерківського НАУ проводить «Місячник першокурсника», який включає в себе екскурсії бібліотекою, знайомство з її фондом, правилами користування бібліотекою та видачу  підручників.
І не дивлячись на те, що освітній процес розпочався з маскового режиму, дезінфекції рук та соціального дистанціювання обумовлених карантином – бібліотечні працівники зустріли своїх студентів у всеозброєнні.
Бібліотекарі навчальних абонементів галузевих відділів протягом багатьох років практикують традиційний – груповий метод масової видачі літератури студентам.
Згідно рекомендацій викладачів кафедр, для студентів першого курсу складаються списки на підручники з усіх дисциплін, переглядається бібліотечний фонд на наявність і кількість примірників навчальної літератури, що входять до комплектів. І завершальним етапом є складання графіку видачі літератури.

Оскільки навчальна книга відіграє надзвичайно важливу роль у житті студентської молоді,  видачу їм комплектів із підручників та навчально-методичних матеріалів, бібліотечні фахівці відділів обслуговування супроводжують бесідами про культуру читання, адже самостійна робота студентів з академічною книгою формує у них творче мислення, розвиває  комунікативні навички, і найголовніше – здатність самостійно мислити. І, звичайно вони стануть їм в нагоді під час дистанційної системи навчального процесу, якщо будуть введені жорсткі карантинні заходи.

Наші побажання для цьогорічних першокурсників:  пройти роки навчання у стінах нашого університету з гідністю і самовіддачею, щоб підтвердити горде звання Студента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *