Бібліотечний фонд поповнюється новими науковими виданнями!

Одна з найдавніших культур, вирощуваних у світі і найперших окультурених рослин із  зернобобових є сочевиця. Скрізь, де вирощували пшеницю і ячмінь, вирощували і сочевицю, попри її порівняно значно нижчу урожайність. Напевно, було розуміння цінності її зерна, в якому міститься велика кількість білку, мінералів і вітамінів.
В Україні культуру вирощували також з найдавніших часів. Але, на жаль на багато років сочевиця була забута. Сьогодні в країні аграрії, попри гонитви за мегаприбутковими культурами, звертають увагу і на вирощування продуктово-корисних культур, таких як сочевиця. Широке впровадження інтенсивних технологій, при цьому маючи знання з біології культури, її селекції, умови, методи та особливості вирощування, забезпечують отримання гарних результатів врожайності сочевиці.
Українські спеціалісти, серед яких і науковці Білоцерківського національного аграрного університету, активно працюють над дослідженням сочевиці та розробленням рекомендацій з вдосконалення технологій та організаційних заходів по її ефективному вирощуванню.
Результатом такої наукової роботи стала монографія «Сочевиця. Біологія та вирощування», співавторами якої є Карпук Леся Михайлівна, доктор с.-г. наук, професор та Павліченко Андрій Андрійович, асистент кафедри землеробства, агрохімії та ґрунтознавства.

Присяжнюк О.І., Топчій О.В., Слободянюк С.В., Карпук Л.М., Маляренко О.А., Павліченко А.А., Свистунова І.В. Сочевиця. Біологія та вирощування: монографія. – Вінниця: ТОВ «Твори», 2020. – 180 с.м

Щойно вийшло з друку дане видання, Леся Михайлівна і Андрій Андрійович особисто завітали в наукову бібліотеку і передали  декілька примірників монографії, які стануть гарним поповненням фонду бібліотеки БНАУ.  
Пропонована монографія містить комплекс взаємопов’язаних технологічних і організаційних питань, направлених на формування знань достатніх для створення високопродуктивних посівів сочевиці та оптимізації матеріально-грошових і трудових витрат.
Вітаємо авторів з виходом нової книги і бажаємо натхнення на нові наукові проєкти!
Запрошуємо науковців, студентів, агрономів, керівників господарств, фермерів ознайомитися з книгою в нашій бібліотеці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *