Представлення Інформаційного центру Європейського Союзу при БНАУ – єдиного на Київщині, на обласному святкуванні Дня Хрещення Русі

Щороку 28 липня відзначається День Хрещення Русі-України, встановленого згідно з указом Президента від 25 липня 2008 року.

У суботу, 24 липня, у селі Копачів Обухівського району на території парку «Київська Русь» відбулося обласне святкування 1033-ї річниці Дня Хрещення Русі.  Організаторами заходу стали Київська обласна державна адміністрація, парк «Київська Русь», Київський обласний центр народної творчості, Рада національних спільнот України.

В рамках святкування відбулась презентація 7-х новостворених районів (Білоцерківський, Бучанський, Бориспільський, Броварський, Вишгородський, Обухівський і Фастівський) і територіальних громад Київської області. З метою висвітлення культурно-мистецького,туристичного, історично-наукового, промислово-економічного та сільськогосподарського потенціалу регіону  були  представлені вироби народних умільців та майстрів декоративно-прикладного мистецтва та інші культурні надбання,  а також здобутки і досягнення в різних галузях. Також на гостей чекали смачні страви з багаття, прогулянки на конях і багато іншого з життя Київської Русі.

«Хрещення Русі відбулось у 988 році за ініціативи князя Володимира Великого. Це символ єдності всіх українців і підтвердження нашої славетної історії. Тож для нас було важливо організувати з нагоди чергової річниці цієї події такий масштабний захід і вкотре показати, наскільки наша Київщина є гостинною і згуртованою», – зазначив Василь Володін, очільник Київської облдержадміністрації відкриваючи це грандіозне святкування.

Білоцеркіський національний аграрний університет https://btsau.edu.ua/,  найбільший у регіоні державний вищий навчальний заклад з високими стандартами викладання та потужною матеріально-технічною базою, який також є невід’ємною частиною Білоцерківського району представив на святі свої здобутки і досягнення в освіті та науці. Їх презентація викликала велику зацікавленість у гостей та керівників Київської області і Білоцерківського району, які завітали до локації Білоцерківського НАУ.

Ректор Олена Анатоліївна Шуст ознайомила гостей з головними напрямками діяльності, досягненнями Університету на сучасному етапі, експозицією предметів матеріального забезпечення освітнього, наукового та виробничого процесів.

Також Олена Анатоліївна представила Інформаційний центр Європейського Союзу, що з 2013 року діє при БНАУ. Це єдиний Центр в Київській області(із 27 центрів в Україні), який має за мету – поширювати інформації про ЄС та його політику, надавати допомогу університетам та дослідницьким центрам у навчанні студентів та проведенні дослідницької роботи з питань європейської інтеграції, а також сприяти участі студентів в дебатах з європейських питань.

ІЦ ЄС при БНАУ є відкритим майданчиком і  скористатися ним можуть усі  білоцерківці та мешканці району й області, у тому числі представники інших навчальних закладів.

Шановним гостям були подаровані сувеніри з символікою Європейського Союзу та виголошено запрошення відвідати Інформаційний центр ЄС  при БНАУ.

Координатор ІЦЄС Неля Бачинська протягом дня розповідала охочим, кого зацікавила локація БНАУ, про роль та мету Інформаційних центрів ЄС в Україні в процесі євроінтеграції України, знайомила з матеріалами та літературою, яку Центр отримує із офіційних установ Європейського Союзу, запрошувала відвідати білоцерківський Інформаційний центр ЄС, роздавала листівки, буклети, книжечки та сувеніри надані Центру Представництвом Європейського Союзу в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *