Фотоконкурс серед здобувачів вищої освіти в Білоцерківському національному аграрному університеті закінчився. Переможців визначено!

Серед заходів, що проходили в нашому університеті на виконання Указу Президента України від 21 жовтня 2020 року «Про відзначення 30-ї річниці незалежності України», відбувся (відповідно Положенню) конкурс фото та філософського опису до нього за темою «У серці з тобою, моя Україно. Україна – європейська держава».

Ініціатором такого фотоконкурсу стала ректор БНАУ, голова комісії  Київської обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності та релігії Олена Анатоліївна Шуст.

Олена Анатоліївна особисто щиро і віддано любить рідну Україну, її щедру землю, де завжди можна віднайти баланс та спокій для душі та зазиває всіх українців, а особливо молодь, любити та цінувати свою країну.

«Рідна, незалежна, мальовнича та така неосяжна Україна, яку ми кожного дня відкриваємо для себе по-новому: кожен куточок нашої країни це незвідані пейзажі, історичні пам’ятки та колосальний потік енергії, з якого ми зцілюємося та продовжуємо рух вперед. <Тож > …зичу кожному знаходити миті, щоб насолодитися дорогоцінною красою нашої країни, її барвами та багатогранністю».

Організаторами конкурсу стали: Центр патріотичного та правого виховання студентської молоді БНАУ(керівник Мельник Л. М., зав кафедри соціально-гуманітарних дисциплін), наукова бібліотека БНАУ, Інформаційний центр ЄС при БНАУ(керівник Бачинська Н. А., директор наукової бібліотеки).

Фінансування переможців конкурсу взяв на себе профспілковий комітет університету(голова Недашківський В. М.) та Інформаційний центр ЄС при БНАУ (куратор Представництво ЄС в Україні).

Протягом декількох місяців до оргкомітету надходили роботи конкурсантів, яким вдалося вловити та відобразити національний настрій та емоції, передати внутрішні переживання та характер у фотокадрах. Ви також можете переглянути їх на сторінці Центру патріотичного та правового виховання https://www.facebook.com/groups/1137761786737002, а також на сайті наукової бібліотеки ТУТ.

Журі, в складі: голова – Шуст Олена Анатоліївна, ректор, професор, доктор економічних наук; члени складу журі – Шатунов Віктор Антонович, голова Центру мистецтв та духовної культури “Образ”, голова комісії Громадської ради з питань культури, туризму, духовності та охорони історичного середовища; Олешко Олена Геннадіївна, начальник редакційно-видавничого відділу, доцент кафедри садово-паркового господарства скрупульозно ознайомилися з роботами і, майже одноголосно визначили переможців.

Перше місце було надано студенту, нині випускнику Біолого-технологічного факультету – Боровському  Миколі за фотороботи циклу «Українська нація – це настрій умиротворення та гармонії».

Кругляк Катерина, представниця Факультету ветеринарної медицини виборола Друге місце. ЇЇ роботи «Українка і вершина України» зроблені в величній перлині України – Карпатах, частинкою яких вважають себе всі українці. «Я йду в гори, щоб побачити, де ночує сонце. Дивлюсь, як хмари колихають, як темний обрій укриває їх собою».

А от Третє місце посіли відразу два конкурсанта – студентка Біолого-технологічного факультету Яковчук Анна, яка впевнена, що «Не варто нехтувати красою, що є навколо нас у самих простих, на перший погляд, речах» та Пономаренко Сергій, студент Агробіотехнологічного факультету, який, працюючи на землі знає, «В кожної людини є своя Батьківщина, а в нас українців –  це  наша  рідна Україна!», і її варто цінувати, бо вона у нас єдина.

Напрочуд цікавими, креативними, з євроінтеграційним підтекстом  визначено роботи «Люблю Україну – країну європейських цінностей» студентки Економічного факультету Коби Богдани.

Дякуємо всім учасникам конкурсу! До зустрічі на нагородженні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *