Відзначення Міжнародного дня грунтів у науковій бібліотеці

Прогресуючою проблемою по всій планеті являється деградація ґрунтів. Тому безкомпромісним завданням для людства є їх збереження, відновлення та екологічно раціональне використання.

З метою привернення уваги до важливості ґрунтів у якості одного з найважливіших компонентів продовольчої безпеки та здоров’я екосистем, а також життєво важливого джерела для благополуччя людства завдяки їхньому внеску в продовольчу, водну і енергетичну безпеку та скорочення масштабів втрати біорізноманіття та зміни клімату Міжнародний союз ґрунтознавства (IUSS) у 2002 р. виступив з ініціативою встановлення Дня ґрунтів.

За підтримки продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) була схвалена дана ініціатива, і впроваджено відзначення щороку 5 грудня  Міжнародного дня ґрунтів.

Міжнародний день ґрунту святкується світовою спільнотою, до складу якої входить близько 60 тисяч фахівців з ґрунтознавства, що відповідають за генерування та поширення знань про ключову роль ґрунтів у підтримці життєдіяльності.

В рамках відзначення Міжнародного дня ґрунтів, у науковій бібліотеці БНАУ проходить виставка «Наука на захисті ґрунтів», організована галузевим відділом № 1. Матеріали виставки включають розробки науковців БНАУ, інших наукових установ України, а також спільні міжнародні проєкти, навчальні та навчально-методичні матеріали тощо. Висвітлено наукові основи теми ґрунтів, галузеві розробки, сучасний стан, актуальну проблематику. Залучено праці з суміжних галузей, що займають ключове місце у вирішенні питаннь аналізу, охорони, екологічно та економічно раціонального використання ґрунтів та їх відновлення. Значну частку виставки займають наукові та галузеві періодичні видання, статті яких висвітлюють сучасний стан та актуальні проблеми ґрунтів.

Найпершими відвідувачами виставки стали науково-педагогічні працівники та студенти Агробіотехнологічного факультету, які з цікавістю переглянули матеріали виставки.

Для онлайн-користувачів пропонуємо перегляд віртуального варіанту виставки ТУТ

Інформація про матеріали виставки доступна в електронному каталозі наукової бібліотеки http://ek.btsau.edu.ua/.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *