У межах проєкту Research4Life українські вчені отримали доступ до електронних ресурсів провідних видавництв світу

Прагнучи надати підтримку науковій спільноті України в умовах повномасштабної війни, розв’язаної рф, такі потужні видавничі компанії як: Elsevier, Springer Nature, John Wiley & Sons, Taylor & Francis, Emerald, Sage Publications, Oxford University Press, Cambridge University Press, IOP Publishing та ін. відкрили безкоштовний доступ до повнотекстових електронних ресурсів у межах проекту Research4Life.

Research4Life – найбільша у світі платформа науково-технічної, природничої, медичної та суспільно-політичної літератури від провідних міжнародних видавців. У межах платформи забезпечується доступ до понад 154 тисяч наукових журналів і книг від більше як 200 видавців із усього світу.

Платформа складається з 5-ти колекцій літератури:

Hinari (дослідження у галузі біології та медицини) https://portal.research4life.org/ ;

AGORA (дослідження у галузі сільського господарства) https://agora.research4life.org/  ;

OARE (дослідження навколишнього середовища) https://portal.research4life.org/ ;

ARDI (доступ до науково-технічної інформації) https://ardi.research4life.org/ ;

GOALI (дослідження у галузі права та соціальних наук)https://portal.research4life.org/ .

Наразі для фахівців наукових установ та закладів вищої освіти України доступні майже 75 тисяч книг та понад 12,5 тисяч журналів. Повний перелік ресурсів, до яких надано доступ, можна переглянути на сайті проєкту Research4Life https://www.research4life.org/

Для отримання безоплатного доступу до ресурсів закладам вищої освіти України необхідно зареєструватися на платформі Research4Life. На платформі вже зареєстровано понад 200 українських установ.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України  https://mon.gov.ua/ua/news/u-mezhah-proyektu-research4life-ukrayinski-vcheni-otrimali-dostup-do-elektronnih-resursiv-providnih-vidavnictv-svitu

Виконуючи доручення ректора Білоцерківського національного аграрного університету О.А. Шуст, відповідно листа заступника Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексія ШКУРАТОВА, фахівці наукової бібліотеки підготували і подали заявку. 4 квітня було отримано підтвердження реєстрації, а заявку взято на розгляд. Представники платформи забезпечили швидкий розгляд заявки, і 6 квітня Університету наданий доступ до платформи Research4Life.

Доступ до ресурсу з локальної мережі Університету передбачає авторизацію через логін та пароль, які були надіслані Платформою контактній особі і які, відповідно ліцензійній угоді, заборонено розповсюджувати в Інтернеті.  

Для отримання інституційного логіну та паролю для входу, науково-педагогічні працівники, аспіранти, студенти університету мають звертатися до наукової бібліотеки особисто, або з запитом на е-пошту bibllioteka@ukr.net , вказавши в Темі листа “Доступ Research4life”; в листі повністю своє Прізвище, Ім’я, по Батькові, факультет/підрозділ.

Доступ діятиме до кінця 2022 року.

Також з березня 2022 року для Університету продовжено термін дії віддаленого доступу до ресурсів повнотекстової електронної БД книг на платформі ScienceDirect компанії Elsevier. Відповідного листа на підтримку України у війні з Росією надіслали представники компанії.

Авторизація на сайті ScienceDirect здійснюється за логіном та паролем наукометричної бази Scopus.

Для налаштування віддаленого доступу скористайтесь Інструкцією https://drive.google.com/file/d/1tXBnl8DrcvGIrcbGuNl-QUTRCfPLnLjk/view

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *