Гостьові подарунки вже в бібліотеці!

Ректорка Білоцерківського НАУ Шуст Олена Анатоліївна передала до наукової бібліотеки книги, подаровані автором В.В.Литовченко та видавцем І.М. Степуріним Університету під час зустрічі з студентами та науково-педагогічними працівниками.

Гості завітали в білоцерківський університет на запрошення О. А.Шуст, депутата Київської обласної ради, голови постійної комісії з питань освіти, науки, культури, духовності та релігії задля розширення знань й культурологічних концепцій студентства.

Влада Литовченко, відома громадська діячка, голова Міжнародного Фонду культурного співробітництва, директор Вишгородського історико-культурного заповідника, кандидат історичних наук провела пізнавальну лекцію «Збереження історико-культурної та нематеріальної культурної спадщини України в умовах воєнного стану» та представила монографію «Всесвітня спадщина ЮНЕСКО в Україні», яка за словами авторки буде корисна для тих, хто цікавиться міжнародними відносинами та досліджує історію і культуру України.

Литовченко В. Всесвітня спадщина ЮНЕСКО в Україні / Влада Литовченко. — Київ : Ваш автограф, 2021. – 180 с. : іл.

Свого часу Влада Володимирівна Литовченко захистила кандидатську дисертацію саме про охорону й збереження культурної спадщини. Тепер завдяки Міністерству культури та інформаційної політики, яке ініціювало програму видання книжок до 30-річчя незалежності України і яку підтримав комітет Верховної Ради з гуманітарних питань та впроваджував Український інститут книги, видання, над яким авторка працювала майже 10 років, побачило світ.

Це глибока за змістом і чудова за ілюстративною складовою  книга-альбом  – перше за часів незалежності України видання, в якому авторка окреслює історію і суть ЮНЕСКО, діяльність цієї міжнародної організації у справі охорони і збереження пам’яток історії та культури, участь України в цій діяльності, починаючи від 1954 року, коли Україна вступила в цю організацію, і до часу здобуття Незалежності нашої держави.

В книзі міститься цілий розділ про пам’ятки України, що є об’єктами Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, окрім того читач може побачити ці пам’ятники на власні очі, адже в книзі міститься велика кількість кольорових ілюстрацій Також надана інформація про елементи української нематеріальної культурної спадщини, які внесені до репрезентативного списку цієї міжнародної міжурядової організації.

Ця книга побачила світ у видавництві «Ваш автограф» спільно з видавництвом «Саміт-книга».

Директор останнього  І.М. Степурін, Голова Благодійного фонду “Бібліотечна Країна” й керівник проекту, розповів, що подібні видання такого формату виходять не так часто і мають невеликий тираж. Тож на нього видано спеціальний флаєр з QR-кодом, з якого можна перейти на електронну версію видання. Також воно є у вільному доступі на порталі «Культура України», який розробила Національна бібліотека імені Ярослава Мудрого: https://elib.nlu.org.ua/view.html?&id=13801

Литовченко, Влада. Всесвітня спадщина ЮНЕСКО в Україні [Електронна копія] / Влада Литовченко. — Електрон. текст. дані (1 файл : 11,2 Мб). — Київ : Ваш автограф, 2021 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2021).

Також Ігор Степурін розповів про новинки української сучасної літератури,які було видано під час війни і яку на часі додати не тільки до загальних, а й особистих бібліотек.

Вся університетська спільнота вдячна автору книги, видавцю та ректору БНАУ за передані книги до фонду бібліотеки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *