«Велич Шевченкового слова» – книжково – літературна виставка до дня народження великого Кобзаря, українського Пророка

9 березня – день народження Людини, яка не потребує особливого представлення. Ім’я Тараса Григоровича Шевченка, великого Кобзаря, видатного українського поета та письменника, талановитого художника відоме і знане далеко за межами України, не дивлячись, що минуло 209 років від його дня народження.

Тарас Шевченко є прикладом незламності людини, що присвятила себе благородній меті визволення від соціального і національного гніту свого народу. Його життя та творчість стали символом боротьби багатьох поколінь українського народу за прекрасне майбутнє країни, надихають патріотів до боротьби за правду, свободу та незалежність України.

І сьогодні, у XXI столітті, коли російські загарбники вчергове намагаються знищити Україну, мудрі та величні слова світового Генія і українського Пророка Тараса Шевченка додають сил для протистояння. Перемога буде за нами! Пам’ятаємо:

“І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син і буде мати

І будуть люди на землі”.

Щорічно, до дня народження Т.Г. Шевченка наукова бібліотека Білоцерківського національного аграрного університету представляє книжкову виставку. Здавалося б, вже знайомі всі твори Митця, матеріали про його творчість. Однак, і це дуже приємно, користувачі наукової бібліотеки знаходять для себе все нові, не вивчені видання.

Так сталося і цього річ. В читальній залі центрального корпусу Університету галузевий відділ наукової бібліотеки №1 організував книжково-літературну виставку «Велич Шевченкового слова». Відразу користувачі наукової бібліотеки зацікавилися матеріалами, представленими на виставці й вибрали для себе чудові видання.

9 березня, в День народження Тараса Шевченка на перегляд виставки завітали викладачі Суспільно-гуманітарного факультету БНАУ. Адже вони переконані, що День народження Тараса Шевченка, потужного духовного провідника нації, це не лише привід вшанувати його пам’ять, а й згадати його творчість. Книжкова виставка допомагає глибше усвідомити суспільну і художню цінність величного слова Генія українського народу.

Виставка буде діяти до дня нагородження переможців та учасників Конкурсу «Як звучить Тарас Шевченко мовами світу», який був оголошений БНАУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *