В пам`ять про чудову Людину

4 листопада виповнилося б 80 років чудовій Людині, здібному спеціалісту, фахівцю ветеринарної справи, прекрасному Вчителю і викладачу – Володимиру Івановичу Левченку.

Виповнилося б… Бо пішов з життя раніше, чим це мало статися. Адже ще багато не зробив, не навчив, не написав.

Все своє нелегке, але гарне життя Володимир Іванович присвятив ветеринарній медицині, пройшовши шлях від  студента ветеринарного факультету Білоцерківського сільськогосподарського інституту, який закінчив з червоним дипломом до доктора ветеринарних наук, професора, завідуючого кафедри терапії та клінічної діагностики Білоцерківського національного аграрного університету.
З 1995 р. – Левченко В.І. став дійсним членом(академіком) УААН*.

Життя Володимира Івановича було наповнене багатьма чудовими речами, але більш за все він любив хороших людей, квіти і книги. Книги були завжди з ним і в навчанні та роботі, і в науковій авторській діяльності, і в короткі хвилини відпочинку.

«Книги, книги, книги…Вони самі справжні друзі. Ніколи не зрадять, не забудуть», – такий вислів В.І.Левченка став епіграфом книжкової виставки,  яку створено в читальній залі бібліотеки факультету ветеринарної медицини. На ній представленні видання із власної бібліотеки Володимира Івановича, які в бібліотеку  БНАУ передала родина академіка.

Всі співробітники наукової бібліотеки і художник університету Шовкун Л.П. долучилися до формування виставки «Із власної бібліотеки Володимира Івановича Левченка». Всю отриману літературу розмістили в трьох розділах: «Авторські видання», «Подарунки від колег-науковців» та «Робоча бібліотека».

Кожен розділ особливий і цікавий. Розділ «Авторські видання» представляє праці, що є результатом науково-дослідної діяльності Левченка В.І. Це  монографії, підручники, навчально-методичні посібники, які стали гарними помічниками студентам і науково-педагогічним працівникам університетів України.
Захоплення викликають книги подаровані В.І.Левченку  його колегами – науковцями . Адже на кожній з них є авторські надписи, і в них вираження шани і поваги до Володимира Івановича.
Об`ємним являється розділ  «Робоча бібліотека», адже  свою власну бібліотеку академік Левченко також поповнював і фаховою літературою багатьох спеціалістів, науковців в агропромисловій галузі, яку скрупульозно вивчав. У книгах є паперові закладки, на яких Володимир Іванович писав замітки в процесі роботи.
Чимало видань, що були в особистій бібліотеці, відсутні в фонді наукової бібліотеки, то ж це є цінним поповненням для книгозбірні. Ми дуже вдячні дружині, донькам Володимира Івановича за рішення – передати частину власної бібліотеки академіка до університетської бібліотеки, яка стане помічником студентам і викладачам ФВМ і всім охочим в навчанні та науково-дослідницьких  пошуках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *