В боротьбі за Свободу і гідність!

21 листопада в Україні відзначається знаковий день – День гідності та свободи. Він приурочений двом доленосним подіям нашої держави – Помаранчевій революції та Євромайдану. Революції початку ХХІ століття виявили волелюбність і мужність українського народу, прагнення до демократії, патріотизм в боротьбі за національні інтереси і права людини.
В цей день вшановуємо Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на сході держави, відстоюючи цінності Євромайдану, суверенність, незалежність і територіальну цілісність країни.
Обравши свободу і гідність, Україна платить надто високу ціну, втрачаючи життя тисяч патріотів. Є серед загиблих і білоцерківці. Ми повинні про них знати щоб пам’ятати, гордитися та мати за приклад. І в цьому допомагають книги, в яких розповідається про ці події,  життя героїв-патріотів.

Однією із таких є книга  «Сповідь про сина» — щемна оповідь мами героя російсько-української війни з позивним «Танкіст» Віталія Коломійця,  який загинув  у 2014 році під час виходу з оточення під Іловайськом. Він був одним із тих добровольців, які живим щитом закрили всіх нас від жаху окупації у найспекотніші дні війни.

Коломієць Т. Сповідь про сина : спогади / Тамара Коломієць.– Біла Церква: Час Змін Інформ, 2020. – 40с.

ЇЇ передав до наукової бібліотеки  Білоцерківського НАУ  начальник управління освіти і науки  Юрій Федорович Петрик, який підтримав Тамару Андріївну Коломієць в бажанні написати книгу про свого сина, його становлення, як чоловіка і гідного сина та здійснити її видання.
«Нам, читачам, безперечно, неймовірно складно зрозуміти глибину емоцій і почуттів автора -Тамари Андріївни Коломієць, матері Віталія,- розповідає Юрій Федорович. – У кожному слові спогадів відчувається невимовний біль, туга, світлий сум жінки, котра втратила єдиного сина. Але є і гордість за відчайдушний героїзм і незламний патріотизм Віталія, адже саме таким його виховали батьки».
Книга вийшла друком у видавництві «Час Змін Інформ», керівник Костянтин Климчук, який  разом з Юрієм Петриком та значною частиною  “просвітян” є волонтерами й учасниками Майдану, долучилися до того, щоб зберегти пам’ять про героя навіки. Власне на таких патріотах, як  Віталій Коломієць, тримається наша Україна! Героям слава!

Передана книга до фонду наукової бібліотеки стане помічником в справі патріотичного виховання молоді, яке стоїть нарівні з навчальною і науковою діяльністю університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *