Від козака до кіборга

Впродовж століть український народ виборював право на своє існування та державність, і в героїчній боротьбі з чисельними ворогами відточував свою військову майстерність.
Згадати про тих, хто споконвічно стояв на сторожі кордонів нашої країни і продовжує боронити її землю, висловити щире захоплення військовими традиціями нашого народу мають змогу усі співробітники нашого університету, які відвідали стендову експозицію «Від козака до кіборга», присвячену Дню Збройних Сил України.

Вивчення звитяжної і славної минувшини із біографії цілих поколінь мужніх захисників України є основою становлення і зміцнення сучасної української армії.

Феномен козацтва не має аналогів у світовій історії. Ці мужні чоловіки поєднували в собі високі морально-етичні якості, почуття патріотизму, розуміння найвищої цінності – волі і незалежності, фізичну міць і витривалість. Ці найкращі риси наших предків-козаків передавалися із покоління в покоління їх доблесним нащадкам.
Українські воїни, продовжуючи героїчні традиції козацького лицарства, вже шостий рік поспіль захищають незалежність та територіальну цілісність нашої держави.
Підтвердженням того, що бойові традиції живуть і діють у справі зміцнення морального духу сьогоднішніх захисників нашої держави є їх ратні подвиги.
Примножуючи бойові, національно-історичні традиції, Збройні Сили України, є надійним гарантом захисту суверенітету та недоторканості України, миру і спокою всього українського народу.

Наша бібліотека висловлює щиру подяку Українському інституту національної пам’яті за надані матеріали до цієї експозиції в рамках проєкту «Воїни. Історія українського війська».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *