Для наукової бібліотеки новий 2021 рік розпочався з подарунків!

Постійний дарувальник Алла Борисівна Марченко знову порадувала нас своїми новими виданнями, які стануть гарним поповненням традиційного фонду наукової бібліотеки. Щойно вийшли з друку монографії, автором та співавтором яких є Алла Борисівна.
А загалом у неї понад 124 друкованих праць наукового та навчально-методичного спрямування. Чимало з них є в фонді наукової бібліотеки, придбаних університетом та подарованих автором.  Про освітню та наукову діяльність доктора сільськогосподарських наук А.Б.Марченко ви можете почитати в категорії Дарувальники, розділу Ресурси бібліотеки. Традиційні ресурси.
ТУТ

Гарним помічником для спеціалістів в галузі фітопатології, захисту рослин, озеленення населених місць, садово-паркового господарства, екології, наукових співробітників, викладачів, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів і усіх зацікавлених осіб стане монографія А.Б.Марченко.

Марченко А.Б. Мікози квітниково-декоративних рослин в умовах урбоекосистем: діагностика, етіологія, консортивні зв`язки, сортова стійкість, біозахист:монографія.  – Біла Церква, 2020. –452с.

В ній представлені результати досліджень біоекологічної стійкості угруповань квітниково-декоративних рослин в структурі озеленення урбанізованих екосистем лісостепової зони України для поліпшення комплексної зеленої зони населених пунктів та створення культурфітоценозів з високими фіто меліоративними властивостями.
Монографія розкриває питання програми, методики дослідження, оцінки впливу мікозів на квітниково-декоративні рослини, та їх поширення та інше. Змістовне наповнення видання значне:

Ще було подароване видання, співавтором якого є Алла Борисівна, представляючи розділ  Науково-обґрунтовані способи контролю шкідників  в агроценозах обліпихи крушиноподібної.

Біологічні особливості шкідників-фітофагів в агроценозах обліпихи крушино подібної та науково-обгрунтовані способи їх контролю:монографія/В.В.Москалець, І.В.Гринник, Т.З.Москалець, І.В.Шевчук, В.М.Пелехатий, А.Б.Марченко, В.В.Любич, З.В.Москалець.-Київ:Видавництво «Центр учбової літератури»,2021.-192с.

В монографії представлено біоекологічні особливості основних комах-фітофагів в агроценозах обліпихи крушино подібної та запропоновано способи їх контролю в умовах Північного Лісостепу України. Отримані нові відомості щодо морфологічних і екологічних ознак і прояву шкідників у насадженнях названої культури будуть важливою інформацією у стратегії діагностики, контролю та розробці заходів захисту обліпихового саду.
Тож дана наукова праця буде корисною аграрним підприємцям, селекціонерам, викладачам і магістрам, студентам аграрних та біологічних навчальних закладів під час вивчення біології, екології, плодівництва, ентомології та інтегрованого захисту рослин.

Щиро дякуємо Аллі Борисівні за такі подарунки, видання, які сприятимуть книгозабезпеченності навчального і наукового процесів університету.

Читачів наукової бібліотеки для знайомства з ними, чекаємо в галузевому відділі бібліотеки Агробіотехнологічного факультету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *