Єдність нації

22 січня Україна щороку відзначає День Соборності. Саме в цей день 1919 року було проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки.

В.О. ректора Анатолій Степанович Даниленко звернувся до всіх співробітників та студентів університету.
« Сьогодні ми відзначаємо величне національне свято – День Соборності України.
Саме 22 січня 1919 року стало відправною точкою для проголошення у ХХ столітті єдиної незалежної соборної держави – нашої рідної неньки України.
Ми повинні бути гідними синами та дочками нашої країні, з гордістю нести крізь роки досягнення наших предків та бути прикладом цілісності та могутності українського народу  для наших нащадків.
Бажаю кожному міцного здоров’я, родинного затишку та незламної віри у те, що наші бажання та прагнення обов’язково буде втілено в реальність!
Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртують нас для здійснення високої мети – щасливого і гідного життя, процвітаючої, могутньої, Соборної України!»

Про історію та перебіг подій, шлях до Соборності України, чому Україна святкує День Соборності саме 22 січня висвітлено в документально-історичних матеріалах, які наукова бібліотека представила на літературних виставках в читальних залах та абонементах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *