Заняття з пошуку джерел інформації в Інтернеті

Інформаційні відносини на сучасному етапі мають дуже високий рівень технологічності. Підраховано, що біля 50% свого часу дослідник витрачає на пошук інформації. Тому досить відповідальним етапом наукового дослідження є вміння оперативно знаходити і опрацьовувати потрібну інформацію.
В електронному середовищі такі традиційні послуги, як довідково-бібліографічне обслуговування, замовлення й доступ до документів тощо, набувають нової якості: доступність і оперативність.

Навчити студента правильно формулювати власні інформаційні запити, створювати, зберігати та розповсюджувати інформацію, використовуючи її в навчальній та науковій діяльності – саме ці завдання і є основною метою занять з інформаційної культури, які проводяться фахівцями нашої бібліотеки.

     У контакті з кафедрами факультету на ФПЛ для студентів 3 курсу спеціальності “Філологія” було проведено тренінгПошук наукової літератури та інформаційних джерел для написання курсової роботи“. Акцентовано увагу на значенні і ролі наукової інформації та етапах вивчення наукових джерел. Студенти були ознайомлені з електронним каталогом (ЕК) бібліотеки, як сучасною і гнучкою формою електронного пошуку інформації про видання; Інституційним репозитарієм БНАУ, який надає вільний доступ до дисертацій, монографій, наукових видань та праць науковців, навчально-методичних матеріалів, патентів та кваліфікаційних робіт студентів; можливостями пошукової системи Google Scholar; передплаченими повнотекстовими ресурсами компанії Springer Nature.
Презентація до заходу «Пошук джерел наукової інформації за темою курсової роботи» розміщена в репозитарії
БНАУ.
(Перегляд презентації)

Тренінг провела завідуюча галузевого відділу наукової бібліотеки БНАУ Манішевська Тетяна Ігорівна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *