Євроантлантична інтеграція України: шлях до демократії

Вже 30 років, як Україна проголосила свою Незалежність. Згодом українське суспільство вибрало євроатлантичну інтеграцію, що є визначальним чинником як зовнішньої, так і внутрішньої політики держави, зміцнює безпеку та позитивно впливає на відносини країни з іншими державами.  Інтеграційний курс забезпечує гарантії верховенства права, дотримання прав людини, розвиток в Україні громадянського суспільства і демократії, побудову соціально орієнтованої ринкової економіки.                                                          

Завданням Інформаційного центру Європейського Союзу при БНАУ є підвищення рівня поінформованості університетської спільноти та інших бажаючих (в тому числі мешканців міста) про зміст національних інтересів, мету європейської інтеграції України, історію ЄС та функціонування його інституцій, стандарти життя в європейських державах, співпрацю України з ЄС, а також його державами-членами.

Напередодні Дня Європи в Україні (15 травня) в білоцерківському ІЦЄС наряду з постійною презентацією нових надходжень матеріалів із офіційних установ ЄС було розміщено інформаційно-книжкову виставку «Євроантлантична інтеграція України: шлях до демократії».

На ній представлені актуальні матеріали з книжкових та періодичних видань з даної тематики, які допоможуть всім зацікавленим вивчити питання необхідності, реалії та перспективи євроатлантичної інтеграції України, прослідкувати історію розвитку стосунків між Україною та ЄС. На сьогоднішній день інтеграція до Європи неможлива без інтеграції до найрозвиненішої євроатлантичної організації колективної безпеки – НАТО. Тож на виставці представлені матеріали з питань історії співробітництва  між Києвом та Альянсом та завдань вступу нашої держави до НАТО.
Це – найкращий спосіб реалізації національних інтересів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *