30 травня відмічався День благородної науки – хімії!

В останню неділю травня відзначається День хіміка,  встановлений Указом Президента України № 219/941 від 07.05.1994 року.

Цьогоріч працівники промисловості, науковці, студенти, аспіранти, викладачі університетів, які пов’язані з хімічною наукою, відмічали своє професійне свято 30 травня.

Хімія вважається однією із найстаріших природничих наук. Стартом її розвитку можна вважати перші спроби первісних людей отримати вогонь, приготувати їжу чи видубити шкуру тварини… І сьогодні хімія – наука, яка є рушійною силою прогресу в багатьох сферах людського життя  і надалі  залишається актуальною.

У сучасному світі неможливо знайти галузь промисловості, технічні і побутові вироби, гаму завдань з охорони навколишнього середовища і здоров’я людей, де не була би задіяна хімія, хімічна наука і хімічна технологія. Хімія «править» чималою кількістю сфер нашого життя – від виробництва полімерних матеріалів і добрив для сільського господарства до створення парфумерії та косметики. Безумовно, правий був Д.І.Мендєлєєв, коли казав, що «далеко простягає хімія руки свої».

Зазвичай люди цієї професії є надзвичайно працьовитими, талановитими та відданими своїй справі, адже хімія – далеко не проста наука і для оволодіння нею вимагається  особливий склад розуму та великі зусилля.

Із-за цього не всі студенти (і не тільки вони) уподобають вивчати хімію. Проте є в університеті трударі цієї благородної науки, які переконують студентів у важливості та необхідності в сучасному суспільстві  хімічних знань – це викладачі і співробітники кафедри хімії біотехнологічного факультету БНАУ. Саме вони прищеплюють  молоді любов до хімії, дають змогу доторкнутися до цієї магічної та чарівної науки.

Кафедра хімії(https://btsau.edu.ua/uk/content/kafedry-biologo-tehnologichnogo-fakultetu)  має багату історію, наукові та навчальні здобутки, здійснює  актуальні наукові дослідження, публікує наукові і навчальні статті та видання. Друковані праці науково-педагогічних працівників кафедри були представлені сьогодні, під час святкування Дня хіміка в Університеті, на виставці «Наукові праці викладачів кафедри хімії». Вони є неоціненним поповненням бібліотечного фонду наукової бібліотеки.

Їх перелік можна переглянути в Електронному каталозі: http://ek.btsau.edu.ua/

Найтепліші і найщиріші вітання у цей день ми адресуємо колективу співробітників кафедри, студентам і всім тим, хто пов’язаний з цією цікавою галуззю.

Бажаємо,  щоб ваше життя було сповнене хімічних реакцій  успіху  і любові, елементів щастя і удачі, каталізаторів геніальних ідей і натхнення.  Хімічте, наповнюйте своє життя яскравими барвами, адже ви – хіміки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *