«Теорія, практика та інновації у тваринництві»: книжкова виставка до 120-річчя з дня народження професора П. А. Соловйова

24 лютого на біолого-технологічному факультеті БНАУ в режимі онлайн буде проведена  Всеукраїнська науково-практична конференція «Теорія, практика та інновації у тваринництві», присвячена 120-річчю з дня народження професора П. А. Соловйова. Напередодні конференції наукова бібліотека організувала книжкову виставку за темою конференції.

Професор Панас Абрамович Соловйов очолював кафедру спеціальної зоотехнії ( нині кафедра технології виробництва молока і м’яса) з 1963 до 1974 року. За його ініціативою було створено науково-дослідну лабораторію і вперше на факультеті відкрито аспірантуру, що дало змогу підготувати 11 кандидатських і 3 докторських дисертацій.

Вчені кафедри під керівництвом П. А. Соловйова працювали над створенням високопродуктивних стад корів, придатних для використання у промислових молочних комплексах, а також одні з перших в Україні провели серію актуальних досліджень з вивчення придатності корів до машинного доїння.

За період своєї наукової і педагогічної діяльності Панас Абрамович опублікував близько 200 наукових робіт. Частина з них представлена на виставці. Його монографія «Повышение жирномолочности коров» видавалась російською, німецькою, румунською і угорською мовами  у 10 країнах Європи і Азії.

Упродовж 39-річної діяльності у вищих навчальних закладах П. А. Соловйов викладав курси «Скотарство», «Конярство», «Свинарство».

Підручник «Скотоводство», написаний ним у співавторстві витримав три видання, слугував підручником для студентів не одного покоління.

Також на виставці демонструються  опубліковані інноваційні розробки науковців кафедри виробництва молока і м’яса.

Це монографії, навчальні посібники, статті в наукових та фахових виданнях. В працях Луценко М. М., Борща О. В., Борща О. О., Ластовської І. О., Пірової Л. В. та інших викладачів  висвітлюються питання розвитку тваринництва на новій технологічній і технічній основі, описані сучасні технології виробництва продукції тваринництва, селекції та розведення тварин.

Виставка організована в читальній залі галузевого відділу №3 і буде працювати до кінця місяця. Запрошуємо всіх, кого цікавить література цієї галузі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *