Успішні результати конкурсу есе «Україна і Європа разом»

Щороку у третю суботу травня в Україні відзначається День Європи, свято яке стало близьким українцям, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура. 

Традиційно в цей день відбуваються святкові заходи: різноманітні зустрічі, фестивалі, презентації, концерти, конкурси та флешмоби.

Навіть останніми роками, попри суворі карантинні обмеження через небезпеку зараження коронавірусною інфекцією, українці не пропускали святкування Дня Європи.

Цього року святкування Дня Європи в Україні припало на 21 травня. Це вже 20-й День Європи, який відзначала Україна.

Наразі агресивне широкомасштабне вторгнення рф на нашу землю внесло у всі сфери життя українців значні корективи, проте, ректор Білоцерківського національного аграрного університету Олена Анатоліївна Шуст порекомендувала, не дивлячись на воєнну ситуацію в країні, все таки відзначати це важливе свято (лише з урахуванням безпечності учасників). Адже сьогодні Європейський Союз в умовах війни, коли росія прагне знищити Українську державу, захопити силою українську територію та встановити окупаційний контроль, стоїть поруч з Україною, підтримуючи її вибір європейського майбутнього.

Тож організатори – Центр патріотичного виховання студентської молоді БНАУ(керівник Мельник Людмила Миколаївна, кандидат політичних наук, зав кафедри соціально-гуманітарних наук) та Інформаційний центр ЄС при БНАУ (координатор ІЦ ЄС Бачинська Н.А., директор наукової бібліотеки) визначилися з формою заходу і перед 21 травня оголосили Конкурс есе «Україна і Європа разом». В умовах конкурсу було визначено напрямок конкурсних робіт – Роль ЄС у російсько-українській війні. Допомога Україні країнами ЄС. Адже, наразі країни, які раніше були просто сусідами, стали для нас насправді близькими друзями, помічниками та для багатьох – прихистком і порятунком від російської агресії, надавши можливість кожному охочому висловити своє бачення такої ситуації та висловити теплі і вдячні  слова на адресу європейських країн, які допомагають Україні у боротьбі з ворогом.

До 30 травня надійшло 32 роботи. До розгляду були взяті 27, як такі, що відповідають умовам Конкурсу. Приємно відмітити, що учасниками стали студенти всіх факультетів Університету. Консультативну допомогу авторам надавали викладачі кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, наставники груп, деканати.

Кожна робота індивідуальна, креативна, цікава і прониклива. Всі бажаючі можуть ознайомитися з ними ТУТ⇩

Есе конкурсантів АБТФ

Бреус Ангеліна

Губіш Вікторія

Полторацька Аліна

Роюк Дмитро

Есе конкурсантів БТФ

Алексєєнко Юлія

Брижата Анастасія

Гончаренко Юрій

Зінов`єв Дмитро

Коптіла Марія

Льошенко Діана

Мудренко Максим

Постоюк Мар`яна

Шадура Аліна

Есе конкурсантів Економічного факультету

Баліцька Наталія

Гільченко Марія

Есе конкурсантів Екологічного факультету

Лісненко Віка

Остапюк Оксана

Черненко Діана

Есе конкурсантів Соціально-гуманітарного факультету

Сергєєв Олександр

Ткаченко Вікторія

Есе конкурсантів ФВМ

Гаврилюк Тетяна

Заборовська Олександра

Зайцева Анастасія

Міхалкіна Анастасія

Мудріцька Ярослава

Поліщук Анастасія

Пузяк Антоніна

Всі конкурсні Есе були надіслані в Представництво Європейського Союзу, відповідні співробітники якого ознайомилися з ними та допомогли організаторам Конкурсу визначитися з найкращими роботами, які будуть відмічені Дипломами Представництва. Також Представництво надало призові сувеніри для кожного автора Конкурсу.

Дякуємо всім учасникам за цікавість до конкурсу та бажаємо не зупинятися на вивченні даної тематики і запрошуємо долучатися до майбутніх університетських заходів .

Вже незабаром організатори конкурсу зв’яжуться із учасниками особисто і обговорять де пройде вручення нагород.

До скорої зустрічі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *