Подарункові надходження з китайської тематики

Надзвичайно цікавий та цінний подарунок для наукової бібліотеки Білоцерківського НАУ зробив житель міста Біла Церква – Валентин Вікторович Величко.

Велику кількість книг та журналів по китайській тематиці: про історію країни та звільнення Китаю від маоїзму і  побудову сучасних відносин із Заходом; про реформування і розвиток економічної системи, що дає можливість країні ставати впливовою на економічному і політичному рівні; про культуру та освіту китайської держави, в якій велику ставку роблять на молодь, як основний двигун змін у майбутньому будь-якої країни, Валентин Вікторович особисто доставив до книгозбірні НАУ.

Чимало книг видані англійською мовою та, що дуже доречно і необхідно для поповнення бібліотечного фонду освітянської бібліотеки – китайською мовою та навчальною літературою для вивчення китайської мови. Адже в БНАУ поряд з вивченням декількох іноземних мов вивчають і цю. Тож в подарованій колекції Величко В.В. є чимало видань, які стануть в нагоді охочим вивчати китайську мову, щоб легко перекласти найбільш поширені фрази і поняття, що зустрічаються в китайському місцевому жаргоні: люди (人民), лідер (领袖), читання (阅读), лист (写作), Лу Синь (鲁新), революція (혁명), нерівність (差距離) , широкі маси (草根), імітатор (山寨) і обдурювати (忽悠).

Величко Валентин Вікторович – нині радник ректора Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, начальник відділу міжнародної діяльності, доцент Дипломатичної академії України при МЗС України; гостьовий професор (2010), Університет Бейхуа (Китай); в.о. професора Київського університету “Східний світ”; гостьовий професор Північно-Східного педагогічного університету (Чанчунь, Китай) також активно займається публікаційною діяльностю, є автором та співавтором наукових видань.

На початку 2022 року  Валентин Вікторович передав бібліотеці білоцерківського університету авторські монографії «Регіональна економіка у перехідний період (на прикладі Китаю) та «Регіонознавство Китаю:економіка і управління» та планував зустрітися з студентами БНАУ для презентації даних видань На жаль війна знищила цей план. Але надіємося, що очікувана Перемога дасть можливість здійснити цю зустріч.

Провідний бібліотекар наукової бібліотеки Землянська Галина Анатоліївна розпочала роботу з наукової обробки подарункового надходження: сортування літератури на види, мови та інше, для подальшого внесення метаданих до Електронного каталогу наукової бібліотеки БНАУ: https://ek.btsau.edu.ua/

Дякуємо Валентину Вікторовичу за гарний подарунок нашій бібліотеці та бажаємо йому нових, актуальних  публікацій і видань!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *