“Бібліотека віртуальна”- інформаційна година для студентів біолого-технологічного факультету

Щороку наукова бібліотека Білоцерківського НАУ надає допомогу у проведенні занять з дисципліни “Вступ до спеціальності” з питань пошуку необхідної інформації, користування пошуковими базами, оформлення списку використаних джерел тощо.

Тож, продовжуючи дану функцію і надалі, завідуюча галузевим відділом Стрельченко Т. П. спільно з кандидатом сільськогосподарських наук, доцентом кафедри безпечності та якості харчових продуктів Чернюком С. В. в середу провели для студентів 1 курсу біолого-технологічного факультету інформаційну годину “Бібліотека віртуальна”. 

Тема актуальна, тому що навчання відбувається в режимі онлайн і важливо, щоб студенти мали змогу користуватися відкритими ресурсами бібліотеки. Цьому і була присвячена інформаційна година. 

smart

Тетяна Петрівна розповіла студентам про сайт бібліотеки, завдання і наповнення Інституційного репозитарію, етапи пошуку літератури в електронному каталозі, наголосила на зручність користування віртуальною довідкою і можливість отримання підручників в електронному форматі.

smart

Але для студентів закладу вищої освіти для якісного засвоєння знань та самовдосконалення ресурсів однієї бібліотеки може бути замало. Для сучасної молоді надважливо вміти правильно користуватися інтернет-ресурсами, орієнтуватися в потоці різноманітної інформації, особливо наукової. Тому бібліотекарка окремо зупинилась на темі пошуку джерел у відкритих ресурсах та у базах даних наукової інформації. Основні пошукові системи вказані на сайті наукової бібліотеки, до найвпливовіших з них Web of Sciense та Scopus наш університет вже кілька років має підписку.

Отже, запрошуємо студентів приєднуватися до нашої читацької спільноти, адже без книг не може бути якісного навчання та саморозвитку.

smart

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *