Бібліотеці подаровано цікаве видання

Нещодавно Петро Михайлович Каркач, завідуючий кафедри технології виробництва продукції птахівництва та свинарства передав до наукової бібліотеки декілька примірників професійного видання:

40кросвордів з птахівництва (терміни та визначення): Навчальний посібник для забезпечення самостійної роботи студентів очної та заочної форм навчання (спеціальність 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», ОС «Бакалавр», дисципліна «Технологія виробництва продукції птахівництва»/ П.М.Каркач, Ю.О.Машкін, В.Ф.Фесенкою. – Біла Церква,2022.- 92с.

М’ясо птиці і яйця входять до числа продуктів тваринного походження, що найбільш широко вживаються в їжу в усьому світі в різних культурах, традиціях і релігіях. В останнє десятиліття зростає попит на ці продукти. Однак, поряд з цим збільшуються вимоги до якості продукції та збільшення органічного виробництва яєць та м’яса птиці.

Білоцерківський НАУ якраз  і готує кваліфікованих випускників для поповнення робочих місць у птахівничій галузі, щоб забезпечити ріст виробництва органічної продукції птахівництва за нових законодавчих вимог. При навчанні за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» використовуються  актуальні та ефективні навчальні матеріали по птахівництву, в основному за авторства науково-педагогічних працівників біолого-технологічного факультету, до яких додається і нове видання. На цей раз автори Петро Михайлович Каркач, Юрій Олексійович Машкін, Василь Федорович Фесенко(НПП кафедри технології виробництва продукції птахівництва та свинарства) уклали посібник в формі популярної гри з розгадування кросвордів, щоб більше зацікавить здобувачів вищої освіти та дати можливість глибше і краще опанувати ази цієї галузі тваринництва, підготуватися до написання модулів.

Цей навчальний посібник вміщує 40 об’ємних кросвордів, які складені відповідно до нормативного документа ДСТУ 4533:2006 (Птахівництво. Терміни та визначення понять) та літературних джерел, наведено близько 250 термінів та визначень понять з птахівництва, які охоплюють ряд важливих тем: біологічні особливості птиці, склад яєць, інкубація яєць, яєчна та м’ясна продуктивність птиці, селекційно-племінна робота в птахівництві, годівля, умови утримання та санітарно-ветеринарне благополуччя птиці, а також питання економіки виробництва продукції.

Зважаючи на невеликий друкований тираж посібника, автори надали можливість всім бажаючим ознайомитися та скористатися збіркою кросвордів, розмістивши електронний варіант видання в Інституційному репозитарії Білоцерківського НАУ.

Дякуємо авторам за гарне і необхідне поповнення книжкового фонду бібліотеки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *