Актуальне видання фахівцям ветеринарної медицини

Тарас Михайлович Царенко, завідуючий кафедри епізоотології та інфекційних хвороб БНАУ https://btsau.edu.ua/uk/content/kafedry-fakultetu-veterynarnoyi-medycyny передав до наукової бібліотеки нове наукове видання, співавтором якого він є:

Пріонні хвороби тварин і людини:наукова монографія/Л.Є.Корнієнко, О.М.Чечет, О.В.Ложкіна та ін.; за ред. Л.Є.Корнієнка. – Київ: ТОВ «Юрка Любченка», 2022. – 384 с.

Пріонові захворювання або трансмісивні (як характеристика передачі або інфекційності) губчасті енцефалопатії є фатальними неврологічними захворюваннями, які включають хворобу Крейцфельда – Якоба у людей, скрепі в овець і кіз, губчасту енцефалопатію у великої рогатої худоби, губасту енцефалопатію у верблюдів і хронічне виснаження в оленячих.

Автори наукового видання: Корнієнко Леонід Євгенієвич, Чечет Ольга Миколаївна, Ложкіна Олена Валеріївна, Карпуленко Максим Сергійович, Уховський Віталій Вікторович, Мороз Олександр Анатолійович, Пискун Антон Володимирович, Гайдей Ольга Сергіївна, Царенко Тарас Михайлович, Маковська Ірина Федорівна, Кухтин Микола Дмитрович сподіваються, що дане видання стане в нагоді спеціалістам районних і обласних управлінь, лікарень ветеринарної медицини; слухачам інститутів і факультетів післядипломного навчання; викладачам та студентам факультетів ветеринарної медицини навчальних аграрних закладів; практичним фахівцям ветеринарної медицини –  загалом усім ветеринарним і медичним фахівцям. Так, як захворювання пріонної етіології нині є найбільш небезпечними й значущими для здоров’я людства, то епізоотологи й епідеміологи усіх рівнів для забезпечення благополуччя території нашої держави повинні мати глибокі знання щодо особливостей епізоотології, перебігу, клінічного прояву, діагностики та заходів профілактики пріонних хвороб у тварин і людини.

У науковій монографії викладено сучасні погляди на пріони та прінні хвороби тварин і людини. Автори, ґрунтуючись на наукових працях і сучасних розробках щодо діагностики, розповсюдження і профілактики пріонних захворювань розкривають значення цих хвороб в епізоотології й епідеміології, наводять загальні закономірності й тенденції їх поширення, розкривають сучасні відомості про пріони, розкривають питання зоонозного потенціалу пріонних захворювань. Наведено характеристики й особливості перебігу пріонних хвороб тварин і людини, описані епізоотологічні й епідеміологічні їх особливості, викладено сучасні методи діагностики (у тому числі методи білкової ампліфікації) й заходи захисту від цих хвороб.

Наукове видання є цінним і актуальним поповненням бібліотечного фонду наукової бібліотеки Білоцерківського НАУ, за що вдячні Т.М.Царенку за такий подарунок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *