В наукометричних базах Scopus та Web of Science проіндексовані нові праці

2022 рік – чи не найважчий рік для всіх українців та водночас  і для вітчизняної науки.

Мало хто з науковців виїхав за кордон, і продовжує свою наукову діяльність в складних умовах в рідній країні, яка відстоює свою територіальну і духовну незалежність в тяжкій, агресивній війні, яку нав’язала їй росія.

Проте українська наука діє і розвивається, попри складні часи. Весь рік вчені продовжували активно працювати задля розвитку та популяризації української науки у світі,. і мають гарні результати.

Весь Світ підтримує українських учених в умовах війни фінансово та грантами, розширює безкоштовний доступ до науко метричних та повнотекстових наукових баз.

Білоцерківський національний аграрний університет має доступ до наукових баз, матеріали яких науковці використовують в своїй науковій діяльності:  

Scopus – одна з найбільш глобальних наукових баз даних, де індексується близько 25 тис. рецензованих видань. Публікація та індексація у журналах цієї бази даних необхідна для реалізації основних наукових цілей науковців.

Web of Science – одна з найбільш глобальних наукометричних баз даних, що індексує близько 33 тис. наукових видань. Публікація та індексація у журналі цієї бази даних (основна колекція) необхідна для реалізації основних наукових цілей науковців.

ScienceDirect – база повнотекстових наукових матеріалів, що містить близько 25% наукової літератури. Представлений контент Elsevier (eBooks), книжкові серії (Book Series), довідкові видання (Handbook), навчальні посібники (Textbooks) тощо. Українські вчені мають безстроковий доступ до колекції 2019-2020 років.

Springer – з 2020 року ЗВО України отримали доступ до електронних журналів Springer 2017 (безстроковий доступ), Springer 1997-2020 (тестовий доступ).

Bentham Science – видавець рецензованої літератури медичного та технічного спрямування. Доступ до цих матеріалів надавався в рамках підтримки українських дослідників.

Research4Life – сервіс для доступу до матеріалів провідних наукових видавництв. Для українських вчених надано безкоштовний доступ до кінця 2022 року. Перспектива продовження в 2023 році.

Наукометричні бази Scopus та Web of Science з початку агресивного вторгнення росії в Україну відмовилися сприймати російську науку та індексувати її публікації.  Натомість, все більше і більше приймає в склад бази українські журнали та індексує публікації українських науковців в міжнародних виданнях.

На сьогодні наукометричною базою Scopus проіндексовано 275 статей науково-педагогічних працівників БНАУ, Web of Science- 307наукових праць.

В лютому базами були проіндексовані нові публікації, перелік яких можна переглянути

ТУТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *