День народження Величної Жінки, українського митця – Ліни Костенко

19 березня вся Україна вітає з Днем народження класика української літератури,  геніальну письменницю, поетесу гострої думки і палкого темпераменту, безкомпромісну громадську діячку –  Ліну Василівну Костенко.

Ця Велична Жінка не втратила людської гідності в часи переслідувань, не йшла на компроміс з владою і  свою позицію завжди виражала прямо і відкрито і «в часи безвір’я повертала людям віру у слово, а також такі поняття, як гідність, національна честь і самоповага». Своїм життям і творчістю вона засвідчує несхитну мужність, палку любов до України

Ліна Костенко — справжній майстер художнього слова. ЇЇ поезія — це приклад самовідданого і шляхетного служіння народові. Її слово надихає та окрилює. . Її вірші захоплюють та примушують зупинитися, замислитися, знаходять відгук у серці й назавжди залишаються в душі.

Її твори друкуються мовами багатьох народів світу: англійською, білоруською, естонською, італійською, німецькою, словацькою та французькою.

З життям, творчістю  Ліни Костенко можна  ознайомитися в науковій бібліотеці Білоцерківського національного аграрного університету.  Для шанувальників її творчості в бібліотечному фонді знайдуться цікаві видання, які презентуються на книжкових виставках, присвячені Дню народження українського митця – Ліни Костенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *