Нагородження переможців конкурсу «Як звучить Тарас Шевченко мовами світу» в Білоцерківському НАУ

Кожному українцю – малому і великому відоме життя та творчість Тараса Шевченка. Ця популярність була і залишається не штучною, а природньою й справжньою. В багатьох українських оселях поряд з іконами висять портрети Великого поета, а на столі лежить його «Кобзар». Адже Тарас Шевченко давно став для українського народу символом національної ідеї, дороговказом, люди бачать в ньому Пророка.

Навіть у комп’ютерну добу слово Поета не перестало бути живим і насущним. Усіх вражає, хвилює та зворушує сильна й неповторна поезіяТараса Шевченка. Тому знову і знову друкують «Кобзар», проводять Шевченківскі свята, встановлюють поетові погруддя й пам’ятники , називають вулиці його ім’ям.

Кожне покоління українців шанує пам’ять Великого Кобзаря. В Білоцерківському національному аграрному університеті завжди проводяться різноманітні заходи в честь Великого українського митця та мислителя.

Нині, у час збройної агресії російської федерації проти України, вірші Тараса Шевченка актуальні, як ніколи, вони надихають на боротьбу, волю до життя і здобуття свободи. Його величне слово вже давно лине не тільки в Україні, а й далеко за її межами, різними мовами світу.

Саме з погляду на це, в цьому році вшанування 209 річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, з –за ініціативи Ректора Білоцерківського НАУ Шуст Олени Анатоліївни, було вибрано в форматі Конкурсу відео робіт читців творів Тараса Шевченка мовами світу.Організатором конкурсу стали: наукова бібліотека, соціально – гуманітарний факультет і профспілковий комітет університету.

Конкурс «Як звучить Тарас Шевченко мовами світу» був оголошений 8 лютого. За місяць, до 9 березня надійшло 52 відео роботи, які відразу розміщувалися на сторінці наукової бібліотеки Білоцерківського НАУ в Фейсбуці та Ютуб – каналі. Відео читання переглянули тисячі користувачів мереж, залишено декілька тисяч «вподобайок», сотні позитивних коментарів.

Участь в Конкурсі взяли учні випускних класів, представники :

Білоцерківської гімназії слов’янських мов початкова школа №1 – 2 учасника,

Білоцерківської гімназії початкова школа №15 – 3 учасника,

Білоцерківського природничо-математичного ліцею гімназії  №16 – 2 учасника,

Білоцерківського академічного ліцею «Вектор» гімназії  №18 – 3 учасника,

Білоцерківського ліцею «Колегіум» – 4 учасника.

В категорії «Студенти» представлено 38 роботи від:

Білоцерківського національного аграрного університету – 9 учасників: (Соціально – гуманітарний факультет – 5 учасників, Факультет ветеринарної медицини – 2 учасника, Кафедра мовної підготовки – 2 учасника – іноземця),

Козелецького фахового коледжу – 2 учасника,

Маслівського фахового коледжу – 1 учасник,

Білоцерківського гуманітарно- педагогічного фахового коледжу – 18 учасників,

Білоцерківського медичного фахового коледжу – 4 учасника,

Слов`янського фахового коледжу Національного авіаційного університету – 2 учасника,

Донбаського аграрного фахового коледжу Луганського національного аграрного університету – 1 учасник

Національного університету біоресурсів і природокористування України – 1 учасник.

Слід відзначити, що всі надіслані роботи відповідали вимогам конкурсу. Тож журі, в складі:

Голови  журіШуст Олена Анатоліївна, ректор БНАУ

Членів журі

Ігнатенко Вікторія Дмитрівна – завідуюча кафедри романно – германської філології та перекладу, соціально – гуманітарний факультет;

Булей Наталія Володимирівна – начальник відділу художньої самодіяльності, профсоюзний комітет університету;

Озерян Ольга Леонідівна, керівниця клубів «Юні мовознавці» та «Юні блогери» «Малої академії наук учнівської молоді», організаторка літературно – музичного фестивалю «Моє ім`я Україна!»;

Бачинська Неля Анатоліївна, директор наукової бібліотеки Білоцерківського НАУ,

було надзвичайно складно визначити переможця, адже всі роботи були чудові. Вражав обсяг мов, якими звучали поезії Кобзаря, це: англійська, французька, німецька, словацька, болгарська, польська, іспанська, італійська, португальська, японська, китайська. Якісними критеріями були: художнє оформлення відеоробіт, майстерність виконання та знання мови.

Нелегко вибрати кращого серед кращих! Однак, завдяки професійності та незаангажованості журі, колективному обговоренню, декілька разовому перегляду відео, взявши до уваги  коментарі та «вподобайки» Переможці були обрані. Інформація про це була оприлюднена в інтернет – мережах 22 березня, на що отримані відгуки, які відмітили позитив Конкурсу:

Тетяна Мартинюк

Ідея такого формату – чудова! Отримала задоволення від перегляду конкурсних робіт! Звичайно вболівала за всіх “своїх”…Щиро вітаю переможців!

Економічне Відділення

Щирі вітання переможцям!!! З такими дітьми Україна обов’язково переможе!!! Слава Україні!!! 5 квітня в 14..00 годині в прекрасному конференц – залі Білоцерківського національного університету відбулося нагородження Переможців конкурсу «Як звучить Тарас Шевченко мовами світу». На захід завітали керівники, викладачі, наставники груп, студенти БНАУ, учасники, переможці конкурсу разом з своєю командою – підтримки, інші гості.

Ректор Білоцерківського національного аграрного університету Олена Анатоліївна Шуст надзвичайно щиро і тепло привітала всіх присутніх, подякувавши учасникам конкурсу за проявлений творчий потенціал й активність. Олена Анатоліївна зазначила важливість національно-патріотичного виховання та проведення подібних заходів для дітей і молоді, щоб вони чітко відчували свою українську ідентичність. А також запросила присутню молодь більше познайомитися з Білоцерківським НАУ і вступати до нього на навчання для .отримання  якісної вищої освіти в здобутті актуальних та затребуваних професій. Вже зараз в БНАУ навчається НАЙКРАЩА! – вмотивована, активна, цілеспрямована, амбітна (в доброму значенні цього слова), творча і талановита молодь. Всі студенти мають можливість проявити свій потенціал, так як університет всебічно цьому сприяє.

В університеті створенні плідні умови для самореалізації молоді. Кожен студент має право обирати й бути обраним до органів студентського самоврядування, які беруть участь в управлінні університетом, розв’язують питання навчання і побуту, захисту прав та інтересів студентів. Члени Студентської ради, безпосередньо Богдана Коба, студентка Економічного факультету коротко  розповіли про свою активну діяльність, привітали учасників та переможців конкурсу і запросили поповнювати ряди студентства БНАУ.

Дуже хвилюючим, проте доброзичливим проходив момент нагородження переможців конкурсу ректором Оленою Анатоліївною Шуст:

Дипломом та винагородою за 1 місце в номінації «СТУДЕНТИ» нагороджена Весна Уляна, студентка Білоцерківського національного аграрного університету, ветеринарний факультет;

за 2 місце в номінації «СТУДЕНТИ» Дипломом та винагородою нагороджена Зіняєва Аліна, студентка Слов`янського фахового коледжу Національного авіаційного університету. 

                                                                                                                                           

В зв’язку з війною Аліна виїхала з місця проживання і в даний час знаходиться поза межами України. Нагороду отримала її керівник Меркулова Ірина;

Дипломом та винагородою за 3 місце в номінації «СТУДЕНТИ» була нагороджена Ткачук Богдана, студентка Білоцерківського медичного фахового коледжу, відділення «Сестринська справа»;

За «Особливий вибір Журі» в номінації «Студенти» Диплом та винагородою нагороджувався студент Національного університету біоресурсів і природокористування України Дробович Юрій.                                  Юрій своє навчання на здобуття вищого рівня освіти поєднує з роботою, так як він нині є головою Маловільшанської ОТГ. В цей день він, відповідно своїй діяльності мав бути присутнім на Форумі голів ОТГ, тож нагорода його чекає в організаторів конкурсу.

В номінації «Учні» кожна робота заслуговує на перемогу. З труднощами були визначені переможці для нагороди: за1 місце Диплом та винагороду отримала Горбач Олександра, учениця Білоцерківського академічного ліцею «Вектор» гімназії  №18;

за 2 місце Дипломом та винагородою нагороджено Перестюк Ліану, учениця Білоцерківського ліцею «Колегіум»;

Дипломом та винагородою за3 місце нагороджувалася Загурська Амалія, також учениця Білоцерківського ліцею «Колегіум»

Амалія на сьогодні знаходиться не в місті, тож доручила своїй колежанці отримати за неї нагороду. За «Особливий вибір Журі» в номінації «Учні» Дипломом та винагородою нагороджено Агєєву Сабіну, ученицю Білоцерківської гімназії слов’янських мов початкова школа №1. Підготувала виступ, допомогла відзняти відео підтримувала Сабіну протягом конкурсу і присутня сьогодні поруч – її керівник Семенова Маріанна Іллівна.

Всім іншим учасникам конкурсу від Білоцерківського національного аграрного університету на електронні пошти були розіслані Подяки за участь.

Привітала переможців член журі Ольга Леонідівна Озерян, розповівши про роботу журі. Разом з нею привітати учасників та переможців прийшли її семирічні вихованці «Клубу юні мовознавці», які своїми патріотичними виступами розчулили всіх присутніх. Ректор університету юним читцям віршів Тараса Шевченка вручила подарунки з сувенірною продукцією БНАУ та солодощами.

Після нагородження гості знайомилися з університетом, спілкувалися з ректором – Оленою Анатоліївною, фотографувалися на згадку про дійство, яке пройшло в стінах Білоцерківського національного аграрного університету.

Надіємося на нові зустрічі в Білоцерківському національному аграрному університеті!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *