Каркач Петро Михайлович / Peter Karkach

Петро Михайлович Каркач народився 1954 року в м. Торез Донецької області. Після закінчення школи навчався в Приазовському зоотехнічному технікумі, який закінчив в 1970р. Відразу ж працював за фахом на с.-г. підприємстві Харківської області.

З 1978р. розпочав наукову діяльність на посаді лаборанта, потім  старшого лаборанта, зоотехніка – технолога, молодшого наукового співробітника лабораторії біології розмноження та штучного осіменіння Українського науково дослідного інституту птахівництва (Зміївський район, Харківська область). Під час цього (1975 – 1980рр.) заочно навчається в Харківському зооветеринарному інституті за спеціалізацією птахівництво.

У 1989р. підготував та захистив кандидатську дисертацію на звання кандидата біологічних наук.

1991 – 1994рр. Каркач П.М. призначений завідуючим відділом технології виробництва яєць та м’яса птиці. У 1993р. йому присвоєно вчене звання старшого наукового співробітника.

З 1994 по 1999р. перебуває на посаді заступника директора з виробництва Інституту птахівництва Української академії аграрних наук (1992р. Український науково – дослідний інститут птахівництва перейменовано в ІПУААН).

1999 – 2002рр. – завідуючий лабораторії  виробництва продукції тваринництва.

2002 – 2003рр. – старший науковий співробітник відділу технології виробництва продукції птахівництва в спеціалізованих фермерських і присадибних господарствах.

В 2003р. Каркач П.М. переїжджає в м. Біла Церква  на посаду в.о. доцента кафедри дрібного тваринництва Білоцерківського сільськогосподарського інституту. Проте, за сімейними обставинами знову повертається на Харківщину і з 2004р. по 2005р. перебуває на посаді директора ННДЦ Харківської державної аграрної академії.

З 2006р. працює в БНАУ. В цей період (в грудні 2006р.) отримує звання доцента, виконує обов’язки кафедри технології виробництва і переробки продукції птахівництва, згодом реорганізованої в кафедру технології  виробництва продукції птахівництва та свинарства. В квітні 2011р.Петро Михайлович Каркач призначений на посаду завідуючого цієї  кафедри  https://btsau.edu.ua/uk/content/profesorsko-vykladackyy-sklad-kafedry-tehnologiyi-vyrobnyctva-produkciyi-ptahivnyctva-ta

Каркач П.М. викладає дисципліни: «Технологія виробництва продукції птахівництва», «Ресурсозберігаючі технології виробництва яєць і м’яса птиці, «Інноваційні технології у птахівництві», «Біобезпека в галузі птахівництва». Напрям наукової діяльності: Енергозберігаючі та маловитратні  технології виробництва продукції птахівництва.

Протягом науково-виробничої діяльності П.М. Каркач займався вивченням альтернативних систем утримання курей, вдосконаленням і впровадженням ресурсозберігаючих режимів та джерел освітлення птиці, вдосконаленням технології вирощування молодняку і утримання індичок, а також технології роздільної за статтю годівлі батьківського стада бройлерів, за що має визнання та  нагороди. Він постійно підвищує кваліфікацію на спеціалізованих Курсах та має Свідоцтва про їх закінчення, вдосконалює знання іноземних мов.

Петро Михайлович є автором понад 136 наукових та науково-методичних праць, з них 4 навчальних посібники; 2 стандарти, 4 авторські свідоцтва, 6 деклараційних патентів України на винаходи; наукові статті, у тому числі 3 публікації у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus або Web of Science; 14 науково-методичних вказівок і рекомендацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *