Нова науково-практична монографія – результат досліджень актуальних тематик сьогодення

Кафедра хірургії та хвороб дрібних домашніх тварин, яку очолює доктор ветеринарних наук, професор, академік НААНУ Михайло Васильович Рубленко проводить наукові дослідження та розробки за актуальними тематиками, які мають завершення і є корисними для співпраці з виробництвом.

У щойно виданій науково-практичній монографії:

Остеозаміщення кальцій-фосфатною керамікою,  легованою кремнієм і германієм, за переломів кісток у тварин: науково-практична монографія / Рубленко М.В., Тодосюк Т.П., Чемеровський В.О. та ін. – Біла Церква: БНАУ, 2023. – 83с.

представлені результати досліджень, виконані відповідно до Держбюджетної тематики «Доклінічні дослідження виробів із зроблених біоматеріалів»   № 48/1 від 27.08.19р. в межах виконання науково-дослідної роботи «Розробка та доведення до впровадження в клінічну практику кісткових імплантатів різного призначення з новітніх біоматеріалів для відновлення кісткової тканини та функції кісток після поранень в бойових діях» відповідно до цільової науково-технічної програми НАН України «Дослідження і розробки з проблем підвищення обороноздатності і безпеки держави» (розпорядження Президії НАН України від 16.04.2019 №255) і тематики дисертаційних робіт Чемеровського В.О. «Клініко-експериментальне обґрунтування імплантації кальцій-фосфатної кераміки, легованої кремнієм, за осколкових переломів кісток у собак» та Тодосюк Т.П. «Клініко-експериментальне обґрунтування остеозаміщення кальцій-фосфатною керамікою, легованою германієм, за складних осколкових переломів кісток у собак».

Автори – Рубленко М.В., академік НААН; Тодосюк Т.П., аспірантка; Чемеровський В.О., PhD; Ульянчич Н.В., канд. техн. наук; Фірстов С.О., академік НАН України; Коломієць В.В., мол. наук. співробітник рекомендують дане видання науково-педагогічним працівникам, практикуючим лікарям, слухачам післядипломної освіти, аспірантам і студентам-магістрантам вищих навчальних закладів IV рівня акредитації зі спеціальності 211 –ветеринарна медицина так як у монографії висвітлено сучасні дані щодо проблематики кісткової патології у тварин, молекулярно-біологічних механізмів фізіологічного і репаративного остеогенезу, методів остеосинтезу та остеозаміщення. Також представлено характеристику основних біологічних і синтетичних композитних матеріалів та обґрунтована на основі клініко-рентгенологічних, гістоморфологічних і біохімічних досліджень, ефективність їх застосування для заміщення кісткових дефектів і прискорення консолідації переломів кісток у тварин.

До змісту науково-практичної монографії входить 8 Розділів, Перелік умовних скорочень та об’ємний Список використаної літератури. Видання забезпечене кольоровими фотографіями, рисунками, схемами та таблицями.

Рецензенти монографії:

Ільніцький М.Г., доктор ветеринарних наук, професор, зав.кафедри анатомії та гістології домашніх тварин ім.П.О. Ковальського (Білоцерківський національний аграрний університет);

Білий Д.Д., доктор ветеринарних наук, професор, зав.кафедри ветеринарної хірургії і репродуктології (Дніпровський державний аграрно-економічний університет).

До друку рекомендовано Вченою радою Білоцерківського НАУ (протокол №3 від 23.03.2023р.)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *