Розпочато цикл семінарів на тему «Ресурси бібліотеки в забезпеченні навчального та наукового процесу університету»

Наукова бібліотека Білоцерківського НАУ весь час прагне бути помічником науково – педагогічному персоналу в їх освітній діяльності та наукових дослідженнях. Тож свої ресурси Бібліотека формує та створює власні для повного інформаційного забезпечення навчального і наукового процесів.

Для ознайомлення з інформаційними ресурсами наукова бібліотека запланувала цикл семінарів на відповідну тему на всіх факультетах Університету.  

1 лютого 2024 р. семінар відбувся на Економічному та Агробіотехнологічному факультетах.

В ході зустрічі, яку відвідало більше 100 науково – педагогічних працівників, завідувач галузевого відділу Гурська Юлія Миколаївна презентувала інформацйні ресурси бібліотеки, зокрема електронний контент, серед якого було виділено: сайт бібліотеки, електронний каталог, інституційний репозитарій, веб-навігатор матеріалів Інституційних репозитаріїв інших ЗВО та наукових установ, бази даних відкритого доступу та ін.

Детально було проаналізовано контент сайту Центру учбової літератури (CulOnline) та платформи «Research4Life».

Висвітлено роль соціальних мереж у оперативному інформуванні про заходи, які проводить бібліотека.

Під час обговорення було підкреслено значущість традиційних ресурсів – друкованого фонду бібліотеки – як стабільного джерела інформації та індикатора загального рівня освіченості спільноти.  

Презентація «Ресурси бібліотеки в забезпеченні навчального та наукового процесу університету» розміщена в Інституційному репозитарії БНАУ у фонді Наукова бібліотека і кожен охочий може ознайомитися з нею.

Слід відмітити активну участь деканів Хахули Валерія Семеновича та Паски Ігоря Миколайовича в організації семінару, особливо у забезпеченні відвідування заходу та наданні аудиторії з відповідним мультимедійним супроводом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *