Для розвитку туризму. Наукова бібліотека рекомендує

Туризм – це явище, що тісно пов’язане з економікою, географією, культурою та історично-архітектурною спадщиною. Важко переоцінити його значення для розвитку нашої країни як на загальнонаціональному рівні, так і в окремо взятому регіоні, зокрема Київської області.
Глобальні виклики, які стоять нині перед галуззю туризму нашої області, знайшли своє відображення у матеріалах обласної науково-практичної конференції «Кластеризація туристичної галузі – вагомий важіль у культурно-освітньому та економічному розвитку Київщини».
Це науково-методичне видання, люб’язно додав у фонд нашої бібліотеки один із його упорядників – Шатунов В.А., режисер, культуролог, голова ГО «Центр мистецтв та духовної культури «Образ».

Кластеризація туристичної галузі – вагомий важіль у культурно-освітньому та економічному розвитку Київщини: матеріали обл. наук.-практ. конф., м. Біла Церква, 10 жовт. 2018 р.: наук.-метод. вид. / упоряд. О.Д.Пількевич, В.А.Шатунов.- Біла Церква, КНЗ КОР «КОІПОПК», 2019.- Вип.1.- 316с.- (Серія: Збережемо історичну пам`ятку»).

До збірника увійшли і матеріали доповідей науковців Білоцерківського НАУ. Так, Юхименко П.І., професор кафедри історії та економічної теорії свою статтю присвятив дослідженню потенціалу туристичної кластеризації нашого міста.
Юхименко П.І. Кластеризація туристичної галузі як активатор економічного потенціалу міста*

Інший тандем науковців: Сатир Л.М., завідувачка кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, професор та її колега Задорожна Р.П., доцент цієї кафедри, кандидат економічних наук на концептуальній та інформаційній основі провели статистичний аналіз тенденцій розвитку туристичної діяльності в Київській області майже за два десятиліття.
Сатир Л.М., Задорожна Р. П. Статистичний аналіз тенденцій розвитку туристичної діяльності в Київській області*
Дослідженню перспектив розвитку наукового туризму у нашому регіоні віддала перевагу Настіна О. І., доцент кафедри цивільно-правових дисциплін, кандидат юридичних наук.
Настіна О.І. Перспективи розвитку наукового туризму Київщини*
Стаття Жихарєвої К.В., архітектора, асистента кафедри  садово-паркового господарства, зацікавить без винятку всіх, хто вивчає історичний та зелений туризм. Науковець провела дослідження території скверу на Соборній площі, який знаходиться біля нашого рідного університету та костьолу Іоанна Хрестителя в історичній частині міста Біла Церква.
Жихарєва К.В. Реконструкція скверів в історичній частині міста на прикладі скверу на пл. Соборній в м. Біла Церква*
Студентам університету, які цікавляться розвитком регіонального та краєзнавчого туризму, а особливо майбутнім спеціалістам напряму «Туристичний менеджмент» потрібно ознайомитися з цим науковим збірником, адже він може стати одним  із щаблів у формуванні їх фахової свідомості та професійної компетентності.
Бібліотечні фахівці радять  матеріали  цієї конференції і кураторам академічних груп.  
Викладачі знайдуть багато корисного для виховання студентської молоді. А практичним досвідом щодо його реалізації, щедро поділяться з ними науковці нашого навчального закладу: Лясота В.П., доктор ветеринарних наук, професор, надзвичайно творча людина та Ярмола О. В., доцент кафедри суспільно-гуманітарних наук.
Лясота В.П. Формування творчої особистості студентської молоді – шлях до відродження української нації*
Ярмола О.В. Значення загальнонаціональної та місцевої історико-культурної спадщини у процесі виховання студентської молоді* 

Зацікавлених осіб –  викладачів та студентів, чекаємо у бібліотеці центрального корпусу для ознайомлення зі збірником «Збережемо історичну пам’ятку».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *