З великою любов’ю про тварин

В читальній залі  галузевого відділу №2  наукової  бібліотеки представлено літературно-професійну виставку «З великою любов’ю про тварин», приурочену дню народження Джеймса Херріота.

Джеймс Хе́рріот(англ. James Herriot), справжнє ім’я якого – Джеймс Альфред Вайт (3 жовтня1916— 23 лютого1995) – британський хірург-ветеринар та письменник. Всесвітню славу здобув завдяки своїм напівбіографічним оповіданням про ветеринарну практику, де зображує людей і тварин з великою любов’ю та гумором.

Багато років Альфред Вайт збирався написати книгу про будні сільського ветеринара та кумедні історії, які з ним трапилися, однак практика та сім’я забирали весь час. Сам Вайт розказував, що багато років докучав дружині за обідом оповідками про кумедні випадки у практиці і обіцяв коли-небудь написати книгу. Книга навіть стала ходячим жартом у сім’ї. Одного разу дружина сказала: «Я не хочу тебе образити, але ти вже 25 років розказуєш про книгу. Між тим, ти ніколи вже її не напишеш, бо літні ветеринари у віці 50-ти років не пишуть книг». Так, у 1966 році, у свої 50 років, він таки взявся до написання. За невеликий проміжок його творчості, Джеймсу вдалося видати чимало прекрасних видань.

У бібліотеці факультету ветеринарної медицини є книги «О всех созданиях – больших и малых», «О всех созданиях мудрых и удивительных», «Кошки и собаки», «Всех их создал бог» та інші. Всі вони користуються великим попитом і серед  студентів, і серед викладачів, і тих, хто хоче ближче познайомитися з професією ветеринарного лікаря і присвятити себе цій професії. Ці видання  є рекомендованими для прочитання студентами, що проходять курс «Професійна етика у ветеринарній медицині».
То ж запропонована виставка була актуальна і цікава всім читачам бібліотеки. Серед відвідувачів виставки була викладач кафедри паразитології  і фармакології Наталія Володимирівна Козій, яка є шанувальницею творчості Джеймса Херріота і в домашній бібліотеці якої багато книг улюбленого автора.

Запрошуємо всіх користувачів  бібліотеки до приємного читання та бажаємо професійного росту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *