Інформаційно-оглядова година для молодих науковців

Важко переоцінити значення підбору необхідної літератури для написання накової роботи. Це потрібно і студентам, і аспірантам, і викладачам. Бібліотека БНАУ намагається сьогодні виступати посередником між науковцями та величезним морем інформації у світі, допомагати користувачам ефективно здійснювати пошук необхідної інформації в усій сукупності інформаційних ресурсів.
Цій темі була присвячена оглядова година “Пошук інформації при виконанні наукової роботи”. Зав.галузевим відділом бібліотеки №3 Стрельченко Т.П. розповіла молодим науковцям і студентам бакалаврату про принципи пошуку інформації та основні її джерела, а саме:

– наукові бібліотеки
– наукометричні бази
– інституційні репозитарії
– сайти відкритих наукових журналів
– сайти видавництв наукової літератури

Слухачам були представлені різні наукометричні бази. Особливу увагу пропонувалось звернути на Web of Sciens та Scopus, оскільки університет має до них відкритий доступ.
Зверталась увага також на власні електронні ресурси: інституційний репозитарій та електронний каталог. Тетяна Петрівна наголосила на можливості користуватись віртуальною довідкою, щоб отримати доступ до фондів бібліотеки онлайн.

Презентація: Пошук інформації при виконанні наукової роботи*

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *