Жінки, що творять науку

Вже стало доброю традицією проведення науковою бібліотекою заходів, в яких ключову роль відігравали б жінки-науковці. І безпосередньо це стосується Міжнародного дня жінок і дівчат в науці –  свято, яке в Україні і у всьому світі відзначають 11 лютого, починаючи з 2015 року згідно резолюції Генеральної Асамблеї ООН.
Жінка в науці це величина. Її талант, інтелект і краса викликають захоплення. А вишуканий жіночий розум дає можливості відкривати неперевершені грані, які чоловік-науковець може і не помітити. І хоча серед науковців в усьому світі більше чоловіків, – внесок жінок у науку неоціненний.
За приклад може слугувати виставка вагомих дослідницьких здобутків жінок-науковців економічного факультету «Жінки, що творять науку», яку підготували наші бібліотечні фахівці (і це тільки їх невелика частка). На виставці були широко  представлені наукові роботи докторів економічних наук, професорів: Варченко О.М., Сатир Л.М., Сокольської Т.В., Гринчук Ю.С. та Шуст О.А. – ректора нашого навчального закладу.
На зустріч, яка відбулася на економічному факультеті та була присвячена Всесвітньому дню жінок та дівчат в науці були запрошені три покоління науковців, які добре знають, що наука – це не лише знання, а й вміння правильно користуватися цими знаннями.
Першою до слова була запрошена провідна жінка-науковець, доктор економічних наук, професор, проректор з наукової та інноваційної діяльності Варченко О.М., яка всю свою трудову  біографію пов’язала з освітою і наукою.

Ольга Миронівна постійно працює над підвищенням свого фахового і наукового рівня. Вона пройшла стажування в США, Німеччині та Великобританії (де має тісні зв’язки з викладачами Кембриджського університету).
Під її керівництвом сформована школа нового покоління науковців, якими захищено 3 докторських та 15 кандидатських дисертацій (готуються ще 1 докторська і 3 кандидатських дисертації).
Ольга Миронівна націлила молоде покоління присутніх (активними учасниками заходу були студенти всіх курсів економічного факультету) на опанування новітніми знаннями шляхом творчих наукових пошуків, які були б спрямовані на забезпечення інноваційного розвитку нашої держави.

Завітала на зустріч, щоб поділитися секретами свого успіху, і Артімонова І.В., кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування, одна із достойної когорти науковців Варченко О.М.
Асистент кафедри менеджменту, молодий науковець Утеченко Д.М. нещодавно закінчила аспірантуру і готує своє дисертаційне дослідження на здобуття наукового ступеня – кандидата економічних наук. Дар’я Миколаївна у своїй розповіді порадила зацікавленим студенткам  з чого починати етапи своєї наукової діяльності та що робити молодим жінкам-науковцям, щоб не розчаруватися у дослідницькій справі.

Із заключним словом виступив Паска І.М., доктор економічних наук, професор, декан економічного факультету, який привітав всіх жінок-науковців зі святом, і подякував за їх величезний внесок у загальну справу розбудови нашої вітчизняної економічної науки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *