А. С. Даниленко – Науковець. Педагог. Особистість

На початку березня в Білоцерківському національному аграрному університеті було відкрито фотовиставку  присвячену вшануванню пам’яті ректора університету, академіка НААН, професора, відмінника освіти України, заслуженого працівника сільського господарства  Анатолія Степановича Даниленка.
https://btsau.edu.ua/uk/content/fotovystavka-prysvyachena-vshanuvannyu-pamyati-rektora-universytetu-akademika-naan-0

В цей день, 4 березня  Анатолію Степановичу виповнилося б 68 років. Але, на превеликий  жаль,  6 лютого серце  цієї  справжньої Людини з великої літери, турботливого сім’янина, відданого громадянина своєї країни, громадського діяча з активною життєвою позицією, який ніколи не залишав без підтримки, а завжди з щирістю та милосердям допомагав кожному, хто того потребував,  передчасно зупинилося.

13 років А. С. Даниленко працював ректором Білоцерківського національного аграрного університету та, використовуючи власний досвід, зумів піднести його до зразкового. За цей час проявив себе справедливим і відповідальним керівником, з унікальною здібністю організовувати і працювати в команді, талановитим Учителем і Наставником для молодих поколінь та колективу.

На світлинах, які представлені на фотовиставці, відображений славний життєвий шлях Анатолія Степановича Даниленка, протягом якого він  всім серцем, всією душею переймався добробутом та розвитком рідного краю та покращенням життя українців.

Значним доповненням фотовиставки стала книжкова виставка «Вагомий внесок в науку та освіту», адже Даниленко А. С. плідно та успішно працював як науковець та педагог.

А. С. Даниленко зробив помітний внесок в розробку основних напрямів проведення земельної реформи, забезпечення права людей на землю. Його наукові розробки забезпечили виживання сільських господарств у складних економічних умовах та ефективний розвиток у довгостроковій перспективі.
Вчений Даниленко А. С. є автором і співавтором понад 130 наукових праць, біля десятка монографій і підручників, які присвячені розв’язанню проблем агропромкомплексу, земельних ресурсів та соціального розвитку села. Серед них «Розвиток підприємництва в АПК України (територіально-прикладні аспекти)», «Земельна реформа — поступ у третє тисячоліття» (2000), «Проблеми реформування земельних відносин» (2000), «Моя Україно, вірю в твоє майбутнє» (кн.1, 2001; кн.2, 2003), «Формування ринку землі в Україні» (2002), «Сучасний стан земельної реформи в Україні» (2005), «Нормативно-правові акти з питань земельних відносин» (2003, співав.), «Основні напрями поглиблення земельних відносин в Україні» (2002),«Про стан дотримання законодавства України щодо видачі державних актів на право приватної власності на землю, сертифікатів на земельну частку (пай) та їх обігу»; Про дотримання законодавства України щодо виділення в натурі, використання та обігу земельних ділянок сільськогосподарського призначення» (2003), «Стан і перспективи нормативно-правового забезпечення земельної реформи» (2003).
На виставці «Вагомий внесок в науку та освіту» була представлена лише частинка видань А. С. Даниленка із фонду наукової бібліотеки, але викликала велику зацікавленість у присутніх.

Презентація видань, представлених на книжковій виставці ТУТ



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *