15 травня наукова спільнота України відзначала професійне свято – ДЕНЬ НАУКИ

В Білоцерківському НАУ завершилися заходи з відзначення Дня науки (15 травня), на яких представлялися наукові традиції, досягнення вчених, які своєю щоденною, клопіткою  працею примножують результати вітчизняної науки – основи економічного зростання держави.
Результати наукових досліджень проявляються в усіх сферах життя – від буденних речей до польотів на Марс. І зрозуміло, що при цьому наука і освіта нерозривно пов’язані між собою. Спочатку освіта досліджує і пізнає, а потім наука розвиває і вдосконалює.
Усіх, хто працює в царині Науки, хто долучається до її розвитку: науково-педагогічних працівників, наукових співробітників, аспірантів, докторантів, студентів, привітала ректор, доктор економічних наук, професор Олена Анатоліївна Шуст.

https://www.facebook.com/photo?fbid=2231436950331754&set=a.460298887445578

В цей день прийнято відмічати тих, завдяки кому людство досягло розвитку, пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів та нанотехнологій. З гордістю згадуються українські вчені, відомі всьому світу своїми винаходами такими, як : гелікоптер, ракетний двигун і перший супутник Землі, гасова лампа, кінескоп, рентген і гіпсова пов’язка, компакт-диск, гідроструменевий скальпель, титановий ендопротез, антибіотик “батумін”, комп’ютерний фонендоскоп та ін.
«Чимало відкриттів, які принесли величезну користь всьому світу, зроблено українськими вченими. Нам є чим пишатися, у нас є традиції, і їх треба підтримувати. Попереду нас чекає ще багато визначних  досягнень!», – упевнений президент Національної Академії наук України Анатолій Загородній.

Вже багато написано про ці винаходи та їх авторів, відзнято фільмів та іншого. Ми підготували бібліографічний огляд «Українці, що вдосконалили світ. Наука в ім`я миру», щоб ознайомити своїх читачів, особливо молодь, про найцікавіші факти значних винаходів, їх авторів, про українських вчених, відомих далеко за межами України. Всі ми маємо знати про роль та розвиток української науки, знати її героїв, пишатися їх здобутками.

Презентацію бібліографічного огляду дивитися ТУТ


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *