Інформаційний центр ЄС приймає гостей

Білоцерківський національний аграрний університет активно співпрацює  із закладами вищої освіти Туреччини в рамках європейської грантової програми Еразмус+ ‒ міжнародна кредитна мобільність для здобувачів вищої освіти та викладачів, що має на меті широке впровадження академічних обмінів студентами, викладачами та адміністративними працівниками.

Активна співпраця між нашими університетами розпочалася ще в 2016 році після підписання міжінституційної угоди про співпрацю в рамках програми Еразмус+ К107 і продовжена  міжінституційною угодою (Erasmus+ Key Action 1: Mobility for learning and staff- Higher Education Student and Staff Mobility) на наступний грантовий період 2021-2027 рр., а також умови співпраці в рамках програми Mevlana, яка надає можливість здійснювати академічні обміни між студентами, аспірантами та науково-педагогічними працівниками обох університетів за грантової підтримки уряду Туреччини.

За цей час Білоцерківський НАУ відвідало 7 викладачів з факультету ветеринарнї медицини з метою проведення лекцій, семінарів і практичних тренінгів для майбутніх ветеринарних фахівців та 1 студент-аспірант – для проходження стажування та виконання експериментальної частини своєї науково-дослідної роботи в лабораторіях біолого-технологічного факультету.
Університет-партнер (Туреччина) для реалізації міжнародної академічної мобільності відвідали 7 викладачів та 3 студенти економічного факультету та факультету ветеринарної медицини задля проходження семестрового навчання.

У зв’язку з пандемією корона вірусної інфекції  (COVID-19) відповідні стажування проходять в основному в онлайн-режимі.

Однак нещодавно- в травні місяці в сфері академічної мобільності та практичного тренування в рамках програми Еразмус +    БНАУ відвідав Ass. Muhammed Karataş from Bolvadin School of Applied Sciences, Department of Logistic Management Afyon Kocatepe University (http://www.uim.aku.edu.tr/). Він зустрівся з студентами та викладачами економічного факультету, представниками  студентської ради, поділився своїм досвідом участі в програмі Еразмус +, розповів про свій університет, його структуру та напрями діяльності та отримав інформацію по основних  питаннях  міжнародної діяльності білоцерківського ЗВО.

Разом з координатором програми Еразмус +  в БНАУ- Новіковою Вікторією Валеріївною відвідав наукову бібліотеку та Інформаційний центр Європейського Союзу. Його координатор – Неля Бачинська розповіла про історію створення центру, його місію та функції. З великою цікавістю Muhammed Karataş переглянув матеріали, які надходять до Інформаційного центру з офіційних установ Європейського союзу.

Також ознайомився з Електронним каталогом наукової бібліотеки, до якого внесений перелік цих видань, з розділом розділом Бібліотека ІЦ ЄС на сайті наукової бібліотеки, безпосередньо з електронною бібліотекою
EU Bookshop  http://bookshop.europa.eu

Запрошуємо гостей Університету та міста до Інформаційного центру Європейського союзу при БНАУ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *