Сприяння у вивченні теми Голодомору-геноциду Українського народу: Всеукраїнська літня історична онлайн-школа «Голодомор: знати, щоб бути».

В Білоцерківському національному аграрному університеті , при вивченні дисципліни Історія і культура України, значна увага приділяється темі Голодомору 1932-1933 рр., як геноциду Українського народу та наймаштабнішої в історії людства трагедії ХХ століття.

Студенти почали більш активно проводити дослідження по Голодомору-геноциду та вивчати його причини, перебіг і наслідки. Їх результати представляти на науково-практичних конференціях,  тематичних  відкритих лекціях,  виховних годинах.

Відділ навчально-методичної та виховної роботи залучає студентів до державних, міських заходів: акція «Запали свічку скорботи», відвідування(впорядкування) місць пам`яті жертв Голодомору та заходів, які проводить наукова бібліотека, музей університету та Центр патріотичного та правового виховання студентської молоді БНАУ: круглі столи, диспути, інформаційні години, тематичні виставки, тощо.

В допомогу вивченню теми Голодомору 1932-1933 рр. студентами, молодими науковцями, викладачами і всіма охочими , які професійно цікавляться історією України першої половини ХХ ст., її антропологічними, соціологічними, правознавчими, психологічними та культурологічними аспектами, Національний музей Голодомору –геноциду та Інститут дослідження Голодомору  21-25 червня проводить Всеукраїнську літню історичну онлайн-школу  «Голодомор: знати, щоб бути».

Програма школи передбачає:

  • відео-екскурсію Національним музеєм Голодомору-геноциду;
  • лекції-презентації відомих істориків/юристів/соціо-демографів/психологів/етнологів України;
  • інтерактивні онлайн-заняття від музейних працівників;
  • дискусії та обговорення;
  • круглий стіл «Голодомор: знати, щоб бути»;
  • нагородження учасників літньої школи сертифікатами.

Програма: https://holodomorinstitute.org.ua/wp-content/uploads/2021/05/programa_litn_oi_shkoly_2021.pdf

Лектори: https://holodomorinstitute.org.ua/wp-content/uploads/2021/05/lektory_litn_oi_shkoly_2021.pdf

Правила та умови участі в онлайн-школі

Участь є безкоштовною для усіх учасників.

Умовою участі є попередня реєстрація до 17.06 2021 р. за відповідною гугл-формою, розміщеною на офіційних сайтах Національного музею Голодомору-геноциду https://holodomormuseum.org.ua/
та Інституту дослідження Голодомору https://holodomorinstitute.org.ua/

Нагородження

Усі учасники в останній день літньої онлайн-школи отримають спеціальні сертифікати та будуть запрошені до участі у щорічній науково-практичній Міжнародній конференції до Дня пам`яті жертв Голодомору.

Контактні особи:

– Батирєва Ірина  тел. +38(097)477-42-04
Білий Дмитро тел. +38(050)861-38-04

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *