День Державного Прапора України

Щороку 23 серпня, за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День державного прапора. Це свято є відносно новим і було засноване указом другого Президента України Леоніда Кучми “Про День Державного Прапора України” від 23 серпня 2004 року. Встановлене воно з метою виховання поваги громадян до державних символів України.

Державний Прапор України став незмінним символом української незалежності, свободи й великого майбутнього України як розвиненої європейської держави. І сьогодні наш синьо-жовтий прапор майорить у кожному місті і селі України. Височить він і на головному корпусі Білоцерківського національного аграрного університету.

У цей день у всіх населених пунктах країни відбувається підняття жовто-синього прапора, різні установи країни  влаштовують патріотичні заходи, концерти та флешмоби.  Наукова бібліотека БНАУ підготувала до свята презентацію: «Прапор миру, вірності і волі». Книги, представлені в презентації, взяті із сайтів провідних українських бібліотек: Національної бібліотеки ім. В. Вернадського, Національної бібліотеки Ярослава Мудрого,  розповідають  про історію знаменних для країни подій в становленні та утвердженні синьо-жовтого українського прапора, сприяють формуванню історичної свідомості, підвищенню духовності та політичної культури нашого народу. Переглянути презентацію ви зможете Тут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *