Інформаційна година «Наукова бібліотека – студенту першокурснику»

Початок навчання у ВНЗ –  завжди складний період для першокурсника. Нові знайомства, нове життя, багато інформації. В цей період наукова бібліотека намагається бути надійною опорою і помічником у навчанні, бути завжди поряд у зручному форматі.

Тому для студентів першого курсу екологічного факультету була проведена інформаційна година «Наукова бібліотека – студенту першокурснику». Зав. галузевим відділом Стрельченко Т. П. розповіла як навчитися самостійно освоювати нове та вміти приймати виклики часу, орієнтуватись в потоці інформації, критично оцінювати, обробляти й ефективно використовувати інформацію у навчальному процесі. Студенти ознайомилися з сервісами та послугами бібліотеки, можливостями сайту бібліотеки, електронного каталогу та репозитарію БНАУ, принципами пошуку видань в Електронному каталозі.

Але оскільки навіть найсучасніша бібліотека не може задовольнити всіх потреб користувача власними ресурсами, були продемонстровані пошукові бази, алгоритм пошуку інформації і можливості використання їх в навчанні. Проведено також огляд наукової  та навчальної літератури, яка знаходиться в фонді бібліотеки на тему «Екологія – наука про чисте довкілля».

Приємно, що до співпраці з бібліотекою долучились викладачі дисципліни «Всуп до спеціальності» Харчишин В. М. та Олешко В. П. , куратори груп Шулько О. П. та Мельниченко Ю. О.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *