Виставка останніх надходжень на факультеті ветеринарної медицини

Під завершення року в читальній залі факультету ветеринарної медицини пройшла виставка останніх надходжень до фонду галузевого відділу наукової бібліотеки. Частина представлених видань була придбана за кошти університету, частина передана в дар викладачами, співробітниками і студентами, благодійниками та установами, з якими співпрацює університет та безпосередньо факультет ветеринарної медицини. До перегляду запропоновано 20 фахових книг, переважно англійською мовою, нещодавно надісланих бібліотекарями Ліонської національної ветеринарної школи (Франція).

Серед них ті, що найбільше зацікавили спеціалістів факультету – «Veterinary Ophthalmology» (2007) – Kirk N. Gelatt Vol.1, 2; «Veterinary neuroanatomy and clinical neurology» (2009) – Alexander de Lahunta, Eric Glass та інші.

Надзвичайно великим вкладом в поповненні галузевого бібліотечного фонду є автори видань та колективи кафедр. Цьогоріч кафедра паразитології та фармакології безкоштовно передала до бібліотеки 44 примірників власних видань, з останніми яких можливо було познайомитися на нинішній виставці.

Від кафедри акушерства і біотехнології репродукції тварин на виставці представлено «Фармакологічне забезпечення інтенсивного відтворення корів» (2019) – С.А. Власенко, Ю.М. Ордін, І.М. Плахотнюк та ін.

Завідуючий кафедри епізоотології та інфекційних хвороб Т.М.Царенко передав декілька примірників нового актуального видання, співавтором якого він є – «Вірусні хвороби тварин з везикулярним синдромом» (2021) – Л.Є. Корнієнко, О.А. Мороз… Т.М. Царенко та ін.

Постійним дарувальником своїх видань є завідуюча кафедри  ІПНКСВМ Н.М.Богатко. На виставі представлено останній її подарунок – «Санітарно-гігієнічна оцінка риби та інших гідробіонтів за інфекційних, інвазійних, незаразних хвороб», (2019) – Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, Н.І. Сахнюк та ін.

Надзвичайно цінною закупкою в цьому році став підручник, авторами якого є викладачі кафедри анатомії та гістології домашніх тварин ім.П.О.Ковальського –  «Цитологія, гістологія, ембріологія» (2021) – В.П. Новак, О.С. Бевз, А.П.Мельниченко. 70 примірників надійшло в фонд навчального абонементу галузевого відділу, а 10 примірників залишено в фонді книгообміну для виконання запитів від інших університетських бібліотек, які безсумнівно будуть.

На виставці були представлені підручники та навчальні посібники, методичні рекомендації, автореферати, періодичні видання – близько 90 назв. Інтерес у присутніх викликали не тільки фахові видання, а й книги з історії, краєзнавства, різноманітна довідкова література.

Для тих, хто не зміг відвідати виставку, працівником бібліотеки було підготовлено онлайн-огляд та розіслано на електронні адреси кафедр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *