Професор Валентин Васильович Рухляда

(10.02.1937 – 4.10.2014)

До 85-річчя з дня народження професора Валентина Васильовича Рухляди у бібліотеці факультету ветеринарної медицини організовано виставку. Експозиція представляє посібники, статті автора, а також книги,що ознайомлюють із біографією автора.

Ювіляр народився 10 лютого 1937 р. в с. Іверське Олександрійського району Донецької області, у родині ветеринарного лікаря. У 1970 р. В. В. Рухляда захистив кандидатську, а в 1991 – докторську дисертацію.У 1992 р. йому було присвоєно вчене звання професора. Майже 30 років Валентин Васильович присвятив вивченню мікотоксикозів сільськогосподарських тварин. Він працював на посаді завідувача кафедри мікробіології та вірусології  БНАУ. За оригінальні дослідження біосинтезу Т-2 токсину та вивчення характеру його дії на організм тварин у 1994 р. В. В. Рухляда був обраний дійсним членом Нью-Йоркської академії наук.

Ювіляр був автором 120-ти наукових праць, двох патентів, співавтором «Ветеринарного енциклопедичного словника» (М., 1981) та «Довідника ветеринарного фельдшера» (К., 1977).

Під керівництвом проф. В.В. Рухляди аспіранти С. А. Білик, А. В. Андрійчук та А. В. Білан виконали й захистили кандидатські дисертації з питань мікотоксикології.

Біографія і наукові здобутки ювіляра безумовно заслуговують на увагу та шану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *