Нові надходження до галузевого відділу №1 для агробіотехнологічного і економічного факультетів

Протягом січня на абонементі наукової літератури галузевого відділу № 1 діяла виставка нових надходжень за останній квартал 2021 року.

Експозиція вміщала більше 50 назв підручників, навчальних посібників, монографій, методичних рекомендацій на суспільно-політичну, природничо-наукову, технічну та інші тематики. В основному – це надходження за виконаними заявками кафедр: садово-паркового господарства, підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, менеджменту, публічного управління, адміністрування та міжнародної економіки, економіки та економічної  теорії.

Виставку відвідали студенти та викладачі агробіотехнологічного та економічного факультетів.

Зокрема науковців зацікавив навчальний посібник «Академічна англійська мова для аспірантів», в якому зосереджені вправи для практичного оволодіння мовою з метою її використання в професійній науковій діяльності.

Навчально-методичний посібник, методичні рекомендації та вказівки з різних дисциплін для студентів спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», подаровані бібліотеці викладачами однойменної кафедри в рамках методичного забезпечення нових дисциплін, стануть у нагоді студентам, що обрали новий перспективний напрям освіти. 

Монографії «Інтродукція та адаптаційні можливості видів роду Pittosporum в захищеному грунті», «Деревні рослини в умовах промислових міст степу» та «Розвиток обслуговуючої кооперації сільських територій: теорія та практика» викликали зацікавлення як у науковців, так і у студентів  агробіотехнологічного факультету.

Серія «Бібліотечка місцевого самоврядування» від Інституту громадянського суспільства, розроблена за сприяння Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» зацікавила студентів-активістів, які здійснюють активну громадську діяльність не тільки в університеті, а й за його межами. Також увагу студентів привернула серія «Бібліотека магістра» представлена добіркою опорних конспектів лекцій на тему ресурсного потенціалу регіону від Національної академії державного управління при Президентові України.

Колективна монографія «Реформа публічного управління в Україні : виклики, стратегії, майбутнє», збагачена міжнародним досвідом для адаптації  національної системи публічного управління до європейських та світових стандартів викликала жваву дискусію у відвідувачів виставки.

Проведення виставки також включило в себе пам’ятну для України дату – День пам’яті захисників Донецького аеропорту (День пам’яті «кіборгів») і дуже доречно серед нових надходжень представлена добірка коміксів «Кіборги» від громадської організації «Вірні традиціям».

Дистанційно ознайомитися з матеріалами виставки можна завдяки віртуальній презентації. Переглянути її можна ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *