Бібліотеку відвідали гості з подарунками

Співпраця з державними установами у сфері рибного господарства та рибної промисловості, передовими потужними господарствами,  роботодавцями є однією із основних  складових організації наукового та освітнього процесів у Білоцерківському НАУ.

Завідувач кафедри іхтіології та зоології Гриневич Наталія Євгеніївна (Nataliia Hrynevych), професор, доктор ветеринарних наук активно і досвідчено налагоджує зв’язки, для подальшої співпраці  з міжнародними і вітчизняними установами відповідного напрямку, одним з таким –  Інститутом рибного господарства НААН.

З представником Інституту –  завідувачем лабораторії біотехнологій у рибництві, кандидатом біологічних наук, старшим науковим співробітником Юрієм Петровичем Рудь, Наталія Євгеніївна також завітала і до наукової бібліотеки Білоцерківського НАУ.

Директор наукової бібліотеки Н.А.Бачинська познайомила гостя з постійно діючою виставкою «Здобутки науково-педагогічних працівників БНАУ», на якій представлені останні видання, а також з діяльністю бібліотеки по обслуговуванню користувачів. Юрій Петрович був приємно вражений, що на кожному факультеті Університету діє галузевий відділ бібліотеки. На останок він подарував до бібліотеки авторські фахові видання, які будуть передані в галузевий відділ бібліотеки Екологічного факультету. Вони стануть гарним поповненням спеціалізованого бібліотечного фонду та стануть гарним помічником у вивченні освітньо-професійних дисциплін.

 

Бучацький Л.П., Рудь Ю.П., Пастиря А.С. БІРНАВІРУСИ: монографія. – К.:ДІА, 2022. – 192с., іл.

   В книзі наведено відомості про найбільш поширені бірнавіруси, які ізольовані із риб, птахів, комах, грибів та людей. Описані методи діагностики бірнавірусів, результати гістологічних та електронномікроспопічних досліджень впливу цих вірусів на інфіковані тканини. Наведено детальний аналіз структури вібріонів бірнавірусів та будови їхніх геномів. Особливу увагу приділено розповсюдженим в Україні таким збудникам високо контагіозних хвороб, як бірнавірус інфекційного панкреатичного некрозу риб та бірнавірус інфекційної бур сальної хвороби птахів.

Книга призначена для спеціалістів рибного господарства, біологів та ветеринарних працівників.

Зміст включає 4 розділи, що висвітлюють Родини BIRNAVIRIDAE і їх Роди та два Додатки.

Бучацький Л.П., Залоїло О.В., Рудь Ю.П., Залоїло І.А. Сучасні методи біотехнології у рибництві. – К.: ДІА, 2018. – 192с., іл.

Книга є спеціалізованим науково-методичним виданням, вона присвячена застосуванню сучасних методів досліджень риб в аквакультурі. В ній послідовно описані методи дослідження геномів риб, зміни їх статі, молекулярні методи діагностики інфекційних хвороб риб та методи кріоконсервації статевих клітин.

Розрахована на студентів та аспірантів біологічних та сільськогосподарських вузів, а також на фахівців у галузі рибництва.

Зміст має 10 розділів, які розкривають методи сучасної біотехнології, що роблять значний внесок у розвиток аквакультури.

Бучацький Л.П., Рудь Ю.П., Матвиенко Н.Н. Вирусные инфекции осетров и лососем. – К.: ДИА, 2020. – 240с.

У книзі описані основні вірусні захворювання осетрових та лососевих риб, а також викладено сучасні методи діагностики цих захворювань. Відомості про віруси викладені за єдиною схемою, що включає історію відкриття, клінічні ознаки, властивості збудників та їх поширення як в аквакультурі, так і в природних водоймах.

Книга призначена для студентів біологічного та ветеринарного профілів, а також для фахівців, що працюють у галузі іхтіопатології та вірусології.

На зворотній титульній сторінці розміщена інформація про авторів видання.

Щиро дякуємо авторам книг і Ю.П.Рудь за подарунок та візит до нашої бібліотеки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *