До 300-річчя великого та видатного Українця – Григорія Сковороди

300 років від дня народження великого українського мислителя-мудреця, педагога, філософа, просвітителя-гуманіста, видатного письменника й поета, композитора та музиканта,– Григорія Савича Сковороди виповнилося 3 грудня.

Проте, весь 2022 рік, відповідно Постанові  Верховної Ради України №4084, оголошений роком Григорія Сковороди.

З нагоди цієї дати в Білоцерківському національному аграрному університеті заплановано цикл культурно-просвітницьких заходів.

Тематичний цикл було розпочато 16 листопада книжково-ілюстративною виставкою «Світ ловив мене, та не впіймав», підготовлену науковою бібліотекою.

Відвідувачів виставки – студентів Університету разом з кураторами груп зацікавили презентовані художні та наукові видання про Григорія Сковороду та друковані твори Великого Мислителя, які він залишив для нащадків, що не втрачають свого унікального значення і тепер, у період творення нової української держави і відстоювання її цінностей.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

З представленою на  виставці літературою можна ознайомитися за бібліографічним списком, підготовленим завідуючою галузевим відділом №1 Гурською Юлією Миколаївною ТУТ

Найменьшим відвідувачам бібліотеки також сподобалися експонати виставки.

Пізнаючи життя та творчість Григорія Савича Сковороди осмислюєш, що визнання цієї Особистості найвидатнішим українським філософом є безперечним.

Дехто може дискутувати наскільки справедливою є така думка.

Проте вчитуючись в його твори і вислови, переглядаючи його життєві події та вчинки впевнюєшся, що є вагомі і серйозні підстави визнавати Григорія Сковороду своєрідним символом філософії для Українців.

Наукова бібліотека Білоцерківського НАУ пропонує для перегляду літературний огляд «Філософія освіти Григорія Савича Сковороди».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *