Нові надходження до бібліотечного фонду з питань птахівництва

Завідуючий Кафедри технології виробництва продукції птахівництва та свинарства Каркач Петро Михайлович (див. у розділі Дарувальники) передав до наукової бібліотеки Білоцерківського НАУ декілька примірників щойно виданого навчального посібника:

Практичні аспекти біології сільськогосподарської птиці: навчальний посібник / укл. П.М.Каркач, Ю.О.Машкін, В.Ф.Фесенко. – Біла Церква, 2023. – 170с.

До видання навчальний посібник рекомендований вченою радою Білоцерківського НАУ (Протокол №2 від 03.03.2023р.).

Автори – співробітники кафедри технології виробництва продукції птахівництва та свинарства, завідуючий кафедри – Каркач Петро Михайлович, кандидат біологічних наук, доцент,

Машкін Юрій Олексійович, кандидат с.-г. наук, доцент

Фесенко Василь Федорович, кандидат с.-г. наук, доцент.

У навчальному посібнику наведено біологічні функції різних систем організму птиці для розуміння і виправлення будь – яких проблем, які можуть виникнути при утриманні птиці як в умовах промислового, так і органічного виробництва продукції. Визначення будь – яких порушень поведінки, ознак вразливості біологічних функцій організму або ознак захворювання є першим кроком у вирішенні проблеми як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Виявлення декількома способами відмінностей в роботі фізіологічних органів і систем організму і їх реакція на порушення технологічних параметрів утримання, недотримання норм годівлі та якості кормів, а також на дію різних патогенних, хвороботворних бактерій або вірусів, дасть можливість у значно короткі терміни встановити причини порушень роботи організму птиці та відновити його діяльність.

Посібник укладений авторами для забезпечення самостійної роботи студентів очної і заочної форм навчання за спеціальністю 204 «технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» освітньо – кваліфікаційних рівнів «Бакалавр» з дисципліни «Технологія виробництва продукції птахівництва» та «Магістр» з дисципліни «Біологія сільськогосподарської птиці».

Видання складається з Вступу, з представленням значимості птахівництва, як найбільш розвинутої галузі тваринництва (https://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8446);

з 8 – ми  розділів, кожен з яких включає Контрольні завдання та Малюнки

та з Списку літератури, опрацьованої авторами й рекомендованої читачам посібника .

Рецензентами видання стали фахівці Білоцерківського національного аграрного університету, доктори с. – г. наук, професори – Цехмістренко С.І. і Ставецька Р.В. та Подільського державного університету – доктор с. – г. наук, професор Приліпко Т.М.

Ще одне видання передано авторами до бібліотечного фонду бібліотеки:

Теоретичні та практичні аспекти інноваційних технологій у свинарстві: навчальний посібник / В.Ф.Фесенко, П.М.Каркач, Ю.А.Опенько, П.І.Кузьменко, Ю.О.Машкін. – Біла Церква, 2020. – 140с.

У посібнику акцентовані теоретично – методологічні та практичні аспекти інноваційного розвитку галузі свинарства. Висвітлені питання «інновації» та «інноваційна діяльність», проаналізоване визначення «інноваційний розвиток підприємства». Обґрунтовані напрямки розвитку конкурентоспроможних свинарських господарств з врахуванням рівня технологічного розвитку виробництва та зміни коливання ринкової частки підприємств. Запропоновано особливий підхід до формування розвитку свинарських підприємств на основі переходу до інноваційної моделі забезпечення їх конкурентоспроможності та модернізації виробництва за критеріями, що відповідають поверненню вкладеного капіталу, задоволення ринкового попиту на свинину та незначному негативному екологічному впливу на зовнішнє середовище.

Акцентована увага на практичних аспектах проектування, будівництва, експлуатації свинарських підприємств, забезпечення їх біологічної безпеки.

Посібник розрахований на науковців, студентів – технологів вищих навчальних закладів, спеціалістів аграрних підприємств.

Автори – співробітники кафедри технології виробництва продукції птахівництва та свинарства, завідуючий кафедри – Каркач Петро Михайлович, кандидат біологічних наук, доцент,

Фесенко Василь Федорович, кандидат с.-г. наук, доцент,

Опенько Юрій Анатолійович, спеціаліст ветеринарної медицини, асистент,

Кузьменко Петро Іванович, кандидат с.-г. наук, доцент,

Машкін Юрій Олексійович, кандидат с.-г. наук, доцент.

Затверджено до друку Вченою радою Білоцерківського національного аграрного університету (Протокол №9 від 23 жовтня 2020р.)

Рецензенти:

Чумаченко І.П. – кандидат с.-г. наук, доцент, (директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва Національного університету біоресурсів і природокористування України).

Бомко В.С. – доктор с.-г. наук, професор, (завідуючий кафедри технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин Білоцерківського національного аграрного університету).

Повністю видання розміщене в Інституційному репозитарії Білоцерківського НАУ:

https://rep.btsau.edu.ua/bitstream/BNAU/5625/1/Teoretychni_ta_praktychni.pdfhttps://rep.btsau.edu.ua/bitstream/BNAU/5625/1/Teoretychni_ta_praktychni.pdf

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *