Надзвичайна зустріч до Дня Європи в Білоцерківському національному аграрному університеті

Починаючи з 1985 р., кожного 9 травня весь світ відзначає День Європи.

В Україні відповідно до Указу Президента України «Про День Європи» встановлено щорічно відзначати цей день у третю суботу травня, тобто цьогоріч – це 20 травня 2023 року.

Вже вдруге Україна відзначає День Європи під звуки повітряної тривоги та ракетних ударів. І вперше – у новому статусі країни-кандидата на вступ до ЄС.

До Дня Європи, Представництво ЄС в Україні запланувало Проєкт з поїздок офіційних представників, дипломатів та експертів ЄС до навчальних закладів України, що належать до Мереж ЄС, щоб разом відсвяткувати цей день, підтвердити безпрецедентну підтримку ЄС Україні у ці важкі часи та поспілкуватись про перемогу України, спільне європейське майбутнє і відбудову країни.

Зацікавившись таким Проєктом, можливістю зустрітися та наживо поспілкуватися з дипломатами, Інформаційний центр Європейського Союзу при БНАУ надіслав запит і після відповідних консультацій було отримано позитивне рішення на візит до Білоцерківського національного аграрного університету виконуючого обовʼязки Голови Представництва Європейського Союзу в Україні Ремі Дюфло.

Пан Ремі Дюфло прибув у місто Біла Церква 5 травня та зустрівся з академічною спільнотою Білоцерківського національного аграрного університету.

Привітали виконуючого обовʼязки Голови Представництва Європейського Союзу в стінах вищого навчального закладу – ректор БНАУ Шуст О.А. та експерт директорату фахової, передвищої та вищої освіти МОН Мруга М.Р., висловивши вдячність за міжнародну підтримку та партнерство, які є необхідними у нелегкий для нашої країни час.

Під час зустрічі пан Ремі Дюфло, відповідно проєкту Представництва Європейського Союзу з відзначення Дня Європи, ознайомив присутніх з актуальною інформацією щодо пріоритетних партнерських відносин  Європейського Союзу з Україною; місією ЄС та фундаментальними цінностями, що поєднують європейські країни; основними інституціями ЄС та як вони працюють; чому відзначається День Європи; безпрецедентну допомогу ЄС Україні під час війни з рф та інше.

Детальніше спікер зупинився на  можливостях, які Євросоюз пропонує для української молоді та окреслив проєкти, які дозволять молоді отримати міжнародний досвід за обраним фахом.  

Ремі Дюфло надав Презентацію свого виступу Інформаційному центру ЄС, що дає можливість ознайомитися з нею всім відвідувачам Інформцентру. Також до Центру передана й нова інформаційна література, яку гість, разом з сувенірною продукцією Представництва привіз для учасників зустрічі.

Презентація День Європи 2023 на англійській мові

Презентація День Європи 2023 на українській мові

Надалі проходило  спілкування студентів з гостем. Студенти задали десятки питань, що цікавлять молодь в сьогоднішніх реаліях, головним з яких – отримання членства України в Європейському Союзі.

Виконуючий обовʼязки Голови Представництва Європейського Союзу наголосив, що жодних прогнозів щодо термінів приєднання до ЄС не існує, натомість є беззаперечна підтримка України на цьому шляху.

Варто відзначити, що зустріч проходила в надзвичайно легкій, доброзичливій, довірливій атмосфері. Навіть не дивлячись, що спілкування відбувалося англійською мовою, всі учасники зустрічі гарно розуміли один одного.

На останок Ремі Дюфло сфотографувався з студентами, пообіцявши нову зустріч в Інформаційному центрі ЄС Білоцерківського національного аграрного університету.

До зустрічі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *