Відтепер, 9 – го травня Україна буде відзначати День Європи спільно з державами Європейського Союзу

8 травня 2023року Президент України Володимир Зеленський особисто оголосив, що ним підписаний указ № 266/2023, який запроваджує в Україні святкування Дня Європи спільно з державами Європейського Союзу – 9 травня.

У своєму зверненні президент України Володимир Зеленський зазначив:

«Сьогодні я підписав відповідний указ, і щороку із завтрашнього дня, 9 травня, ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм та переможуть рашизм.

Це буде День Європи, яка допомагає нам боротися за всіма напрямками: на полі бою зброєю, на дипломатичній передовій – рішучістю, проти ракетного терору та зимового блекауту, в економіці та на юридичному фронті.

Це буде День Європи – нашої союзниці. Яка ніколи не називає Україну “вигаданим” чи “штучним” утворенням. І яка дає нам свою зброю, щоб ми могли захистити себе та її – нашу Європу».

9 травня в Інформаційному центрі ЄС при Білоцерківському національному аграрному університеті відбулася зустріч викладачів кафедри публічного управління, адміністрування та міжнародної економіки (Економічний факультет) з студентами І – ІІ курсів бакалаврського рівня .

Завідуюча кафедри Тетяна Вікторівна Сокольська ознайомила присутніх з новим наказом Президента України про відзначення Дня Європи 9 травня. Адже раніше, День Європи в Україні відзначався в третю суботу травня.

Сьогодні українська армія та весь український народ відстоюють саме європейські цінності, честь, гідність і право на щасливе життя у європейській сім’ї. Борються за мир та благополуччя всієї Європи. Тому Президент упевнений, що правильно разом із усією вільною Європою, в один день відзначати День Європи.

Цей день – чудовий привід підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями та вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

Під час презентації обговорили історію створення та розвитку ЄС, проєвропейський курс вітчизняної політики та перспективи вступу України в ЄС.

Переглянути Презентацію «День Європи в Україні» можна ТУТ:

Координатор Інформаційного центру при БНАУ Неля Бачинська розповіла про місію Інформаційних центрів ЄС в Україні, історію відкриття Інформцентру в білоцерківському університеті. Детально студенти були ознайомлені з бібліотекою ІЦЄС, виставкою тематичної літератури із фондів наукової бібліотеки, електронними виданнями представленої літератури та електронною бібліотекою EU Bookshop  http://bookshop.europa.eu . Дана література стане в нагоді студентам для отримання інформації про Європейський Союз та під час вивчення дисциплін ОП “Публічне управління та адміністрування” і виконання малих наукових робіт.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На закінчення зустрічі студенти успішно пройшли вікторину “Цікаві факти про Європу”. Переможці отримали призи від Інформаційного центру!!!

Захід проходив в змішаному режимі, на щастя без сигналів повітряної тривоги, за що ми всі вдячні нашим мужнім воїнам – захисникам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *