Підручник з державно – підприємницького партнерства

Авторський колектив науково – педагогічних працівників Білоцерківського НАУ видав новий підручник з державно – підприємницького партнерства:

Державно – підприємницьке партнерство: підручник / Юхименко П.І., Шуст О.А., Димань Т.М. та ін..; За ред. Шуст О.А. Київ: «Центр учбової літератури», 2022. – 500 с.

Державно – підприємницьке партнерство (ДПП) автори підручника розуміють як взаємодію державного та приватного секторів: у широкому сенсі – як будь – яке партнерство державних інститутів влади і бізнесу в різних сферах суспільного життя, підтримку державою підприємництва та посилення його соціальної ролі; у вузькому – як партнерство при реалізації суспільно значущих інвестиційних проєктів розвитку.

В умовах децентралізації ДПП – це є вже визнаний суспільством і перевірений на практиці комплексний механізм поєднання зусиль державних інститутів управління (центральних державних органів та органів місцевого самоврядування) і приватних суб’єктів з метою оптимізації процесів створення та ефективного використання інфраструктурних об’єктів і надання якісних публічних послуг. Цей підручник побудовано таким чином щоб максимально повно розкрити усі складові процеси, які закладені у його змісті, який визначений Європейською економічною комісією ООН (UNECE), як інноваційної довгострокової контрактної угоди щодо розвитку інфраструктури та надання публічних послуг шляхом використання коштів, досвіду та мотивації приватного сектору у сферах, що зазвичай, входять до відповідальності уряду

Слід зауважити, що сьогодні використовуються різні варіанти перекладу англійського словосполучення «public – private partnership (PPP) ». в Україні, як і в більшості пострадянських держав, у нормативно – правових актах та наукових дослідженнях переважно застосовується поняття «державно – приватне партнерство». Автори по новому підходять до аналізу даного терміну і розкривають дію даного механізму в умовах інституціоналізації децентралізації бюджетної системи і системи управління.

Особлива увага приділена розвитку цього механізму залучення приватного капіталу на основі проєктів ДПП розвитку сільських територій.

Автори підручника :

Юхименко П.І., д – р екон. наук, професор (розд. 1; 4; 7; 13),

Шуст О.А., д – р екон. наук, професор (розд. 14),

Димань Т.М., д – р с. – г. наук, професор (розд. 9),

Сокольська Т.В., д – р екон. наук, професор (розд. 10),

Гринчук Ю.С., д – р екон. наук, професор (розд. 3),

Сатир Л.М., д – р екон. наук, професор (розд. 2),

Вихор М.В., канд. екон. наук, доцент (розд. 12),

Житник Т.П., канд. екон. наук, доцент (розд. 8),

Батажок С.Г., канд. екон. наук, доцент (розд. 4),

Биба В.А., канд. екон. наук, доцент (розд. 6),

Задорожня Р.П., канд.. екон. наук, доцент (розд. 2),

Однорог М.А., канд.. екон. наук, доцент (розд. 11),

Рибак Н.О., канд.. екон. наук, доцент (розд. 13),

Паска І.М., д – р екон. наук, професор (розд. 15),

Хамула Б.В., канд. екон. наук, асистент (розд. 5),

Шемігон О.І., канд. екон. наук, доцент (розд. 15),

Бількевич В.В., канд. с. – г наук, доцент (розд. 7),

Осипенко Б.М., аспірант (розд. 11),

Панасюк В.І., канд. екон. наук, доцент (розд. 10).

Рецензенти:

Загурський О.М., д – р економ. наук, професор Національний університет біоресурсів і природокористування;

Поченчук Г.М., д – р економ. наук, професор Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

Рекомендовано до друку Вченою радою Білоцерківського національного аграрного університету (Протокол №4 від 26 грудня 2021 р.)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *