Видання, яке щойно вийшло з друку вже в науковій бібліотеці!

Видання:

 Аграрні та агропродовольчі структури в умовах посилення турбулентності: монографія / Шуст О.А., Варченко О.М., Крисанов Д.Ф. та ін.; за ред. О.А. Шуст.- К.: ТОВ «ТРОПЕА», 2023. – 440 с.

є результатом наукових досліджень, що проводяться в університеті за науково-дослідною тематикою «Розвиток аграрних і агропродовольчих структур в умовах посилення турбулентності» (строки виконання: ІІІ кв. 2020 р. – ІV кв. 2023 р. ), науковий керівник теми – д.е.н., проф. Д.Ф.Крисанов.

   На основі глибокого аналізу явищ і процесів, що відбуваються у природі, суспільстві, економіці, фінансах, аграрній сфері та які мають спільну характеристику – турбулентність, і отриманих висновків опрацьовано теоретичні підходи та практичні пропозиції щодо мінімізації можливих втрат і захисту від її руйнівних наслідків.

У монографії розкрито особливості розвитку корпоративного та індивідуального секторів сільського господарства в умовах посилення турбулентності та запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення.

Також висвітлено господарську діяльність підприємств харчової індустрії в умовах активізації євроінтеграційних процесів та посилення їх ролі у нарощуванні масштабів експорту продукції АПК.

Узагальнено позитивний досвід функціонування фінансово -банківської системи України в найбільш критичні роки трьох фінансово – економічних криз та в умовах російської агресії.

Матеріали досліджень за тематикою авторський колектив монографії, у складі: доктор економічних наук, професор О.А.Шуст (керівник), доктор економічних наук, професор О.М.Варченко, доктор економічних наук, професор Д.Ф.Крисанов, кандидати економічних наук, доценти: Артімонова І.В., Вернюк Н.О., Гаврик О.Ю., Драган О.О., Зубченко В.В., Ткаченко К.В., доктори філософії: Варченко О.О., Свиноус Н.І.  виклав в 5-ти розділах:

Розділ І «ТУРБУЛЕНТНІСТЬ І ЇЇ ВПЛИВ НА РОЗВИТОК  АГРОСФЕРИ»,

Розділ ІІ «ТЕНДЕНЦІЇ СТРУКТУРИЗАЦІЇ КОРПОРАТИВНОГО СЕКТОРА СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА»,

Розділ ІІІ «ІНДИВІДУАЛЬНИЙ СЕКТОР СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА В УМОВАХ ПІДВИЩЕННЯ ТУРБУЛЕНТНОСТІ ТА АКТИВІЗАЦІЇ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ»,

Розділ ІV «ТРАНСФОРМАЦІЇ ТА ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ІНДУСТРІЇ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ»,

Розділ V «ТУРБУЛЕНТНІ ЯВИЩА І ПРОЦЕСИ У ФІНАНСОВО-БАНКІВСЬКІЙ СФЕРІ ТА ЇЇ РОЛЬ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ РОЗВИТКУ АГРАРНО-ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМ».

Також монографія містить СПИСОК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ,  ПЕРЕДМОВУ, ПІСЛЯМОВУ та ДОДАТКИ.

Рецензентами видання стали:

Коваленко О.В., доктор економічних наук, професор, завідувачка відділу економічних досліджень, інноваційного провайдингу та зовнішніх зв’язків Інституту продовольчих ресурсів НААН.

Новак І.М., доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри менеджменту Уманського національного університету садівництва.

Лісовий А.В., доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри аудиту, державного фінансового контролю та аналізу, Державний податковий університет.

Монографія рекомендована до друку вченою радою Білоцерківського національного аграрного університету (протокол №10 від 22.11.2022р.).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *