Нове видання для економістів в науковій бібліотеці БНАУ

   Сучасна аграрна економічна політика України в умовах четвертої технологічної революції стратегічно зорієнтована на здійснення соціально-економічних, організаційно-управлінських заходів щодо розвитку сільського господарства, аграрних та земельних відносин.

Основною її метою в умовах євроінтеграції є виведеня на основі інноваційних зелених технологій сільського господарства, соціально-економічного розвитку українського села, умов проживання й праці с.-г. населення на рівень розвинених аграрних європейських країн. Практична її сторона спрямована на відродження славних традицій трудолюбивого українського селянина-хлібороба, сприяння виробникам закласти інноваційні основи для входження України в світовий продовольчий ринок як однієї з провідних аграрних держав. Основним її змістом в умовах незалежності є побудова у сільському регіоні демократичних, соціально зорієнтованих суспільних відносин, які б сприяли розвитку аграрного (агропродовольчого) сектору економіки країни, побудовані в сільському господарстві різнопланової економіки, утвердженню приватної власності селян на землю і майно, вибору форм господарювання, створення с.-г. чи іншого підприємства, заняття будь-якою дозволеною законом діяльністю.

Такий підхід сприяє відродженню сільських територій, формуванню їх людського капіталу, що намагалися розкрити автори монографії:Розвиток аграрного сектору економіки в умовах четвертої технологічної революції: монографія / Юхименко П.І., Шуст О.А., Димань Т.М. та ін. За заг. ред. д.е.н., професор Шуст О.А. Біла Церква, БНАУ, 2023. 568с.

Автори:

Юхименко П.І., доктор екон. наук, професор (розд. 2, 6, 7, 11);

Шуст О.А., доктор екон. наук, професор (розд. 6, 13);

Димань Т.М., доктор с-г. наук, професор (розд. 12);

Краус Н.М., доктор екон. наук, професор (розд. 14);

Паска І.М., доктор екон. наук, професор (розд. 1);

Сокольська Т.В., доктор екон. наук, професор (розд. 4, 15);

Гринчук Ю.С., доктор екон. наук, професор (розд. 3);

Шахно А.Ю., доктор екон. наук, професор (розд. 7);

Батажок С.Г., кандидат екон. наук, доцент (розд. 5);

Заболотний С.С., кандидат екон. наук, доцент (розд. 15);

Вихор М.В., кандидат екон. наук, доцент (розд. 9);

Коваль Н.В., кандидат екон. наук, доцент (розд. 16);

Краус К.М., кандидат екон. наук, професор (розд. 14);

Однорог М.А., кандидат екон. наук, доцент (розд. 10);

Панасюк В.І., кандидат екон. наук, доцент (розд. 8);

Бількевич В.В., кандидат с-г. наук, доцент (розд. 10);

Шемігон О.І., кандидат с-г. наук, доцент (розд. 2).

Монографія складається із об`ємного змісту, до якого входить: Вступ та 16 Розділів.

   Видання становить науковий та практичний інтерес для вчених економістів, керівників різних управлінських аграрних структур, а також для аспірантів та студентів аграрних вищих навчальних закладів за спеціальністю економіка.

Рекомендовано до друку Вченою радою Білоцерківського національного аграрного університету (Протокол №8 від 03 березня 2023 р.)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *